Ugrás a cikkhez
Reklám

Törökországban július 1-től tovább enyhítenek az új típusú koronavírus okozta járvány elleni intézkedéseken, és feloldanak minden kijárási tilalmat, valamint korlátozást - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában az államfői kabinet ülése utáni sajtótájékoztatóján.

A mostani intézkedéscsomag a május közepén megkezdett fokozatos enyhítés harmadik fázisa.

Jelenleg hétköznapokon és szombaton 22 órától éjszakai kijárási tilalom, vasárnap napközben pedig kijárási korlátozás van érvényben, amelynek keretében a lakosok csak a közeli élelmiszerboltokat kereshetik fel.

A kijárási tilalom és korlátozás eltörlésével a belföldi közlekedés is szabaddá válik majd.

Július elsejétől a 65 év felettiek és a 18 év alattiak újból használhatják a tömegközlekedést, illetve az állami intézmények is visszaállnak a normál munkamenetre. A maszkviselés közterületen továbbra is mindenhol kötelező.

A török kormányzat először április 13-án, a ramadán, az iszlám böjti hónap kezdetén szigorított a járványhelyzet kezelésén, majd április 29-től "teljes lezárást" rendelt el, hogy a járvány terjedését jelentősen visszaszorítva indulhasson neki a nyári turisztikai szezonnak. A fokozatos enyhítés május 17-én kezdődött.

(MTI)

Frissítés: olvasónk írja:

Tisztelt Szerkesztőség!

Ma reggel olvastam a hírt. Mi 10 napja utazgatunk Törökországban. 4 napot töltöttünk Isztambulban, azóta a déli országrészt igyekszünk bejárni.

A cikkben említett kijárási tilalomból és korlátozásból azonban semmit nem tapasztaltunk. Konkrétan éjfélkor ugyanúgy tele vannak az utcák, mint a délutáni órákban. Hétvégén sem csökken a forgalom, pedig tudtommal egész hétvégére vonatkozik a kijárási korlátozás.

A helyiek a maszkviselés szabályait is elég lazán értelmezik. A legtöbb emberen valóban van maszk, csakhogy azt nem az arcukon hordják, hanem többnyire a karjukra húzva. Lehet, hogy valóban léteznek a cikkben említett tilalmak, de az biztos, hogy ezek itt senkit nem hatnak meg.

Az országban feltűnően sok a rendőr, de még ők sem törekszenek a szabályok betartására és betartatására.

További jó munkát kívánok Önöknek!

A.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából