Ugrás a cikkhez
Reklám

Mint ismeretes, a járvány visszaszorítása érdekében hozott korlátozó intézkedések ellen demonstráltak Berlinben, ám a tüntetések eldurvultak, 77 rendőr is megsérült.

A rendőrség tájékoztatása szerint 365 embert vettek őrizetbe, köztük van egy politikus is. Az 55 éves Karsten Hilsét körülbelül féltucat rendőr igazoltatta a szerdai tüntetésen, erőszakosan földre vitték, majd megbilincselték.

Hilse – aki a német szövetségi parlament, a Bundestag egyik ellenzéki képviselője – azt mondta a szolgálatot teljesítő rendőröknek, hogy parlamenti képviselő és a mentelmi joga van, emellett volt nála egy orvosi igazolás, mely szerint nem kell maszkot hordania egészségügyi okok miatt. A rendőrök azonban a dokumentumot nem találták hitelesnek.

A hatóságok tájékoztatása szerint Hilse adatait rögzítették, majd elengedték. A képviselő – aki egyébként az Alternatíva Németországért pártban politizál – a közösségi oldalán abszurdnak nevezte a történteket.

Az esetről videó is készült:

Weil er keine Maske trug: Karsten @HilseMdB wurde von Polizeibeamten niedergerungen - da half auch kein Attest. Es geht ihm den Umständen entsprechend gut, er wird sich im Laufe des Tages äußern. #AfD #Berlin1811 #Infektionsschutzgesetz #B1811 #Wasserwerfer #Demos pic.twitter.com/wHvtbV0ipD

— AfD-Fraktion im Deutschen Bundestag 🇩🇪 (@AfDimBundestag) November 18, 2020

(Mandiner nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából