Ugrás a cikkhez
Reklám

Orvosi szervezetek arra figyelmeztetnek a Fülöp-szigeteken, hogy az ország nem kezeli megfelelően a koronavírus-válságot, és éppen elveszítik a csatát a járvány ellen: az új fertőzések száma egyre nő, és egyes túlzsúfolt kórházak képtelenek már több beteget fogadni.

Nyolcvan szakmai szervezet fordult nyílt levélben Rodrigo Duterte elnökhöz, akit arra kértek, vezessen be szigorúbb zárlatot a járvány megfékezése érdekében.

Szombaton ismét rekordot döntött az újonnan észlelt esetek száma: csaknem 5 ezer fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. Az esetek száma már meghaladja a 98 ezret.

A nyílt levélben a több tízezer orvost képviselő szervezetek azt írták, "segélyhívást intéznek a nemzethez", mert az egészségügyi rendszer összeomlott. Aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy egyre több ápoló betegszik meg vagy mond fel a munkahelyén a körülmények miatt. Arra kérték Duterte elnököt, hogy augusztus 15-ig helyezze újra szigorú karantén alá Manilát és a környező tartományokat.

A hatóságok adatai szerint 34 egészségügyi dolgozó halt meg a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményei miatt. A koronavírusos halálesetek száma 2039 volt szombaton.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából