Ugrás a cikkhez
Reklám

Ha van valamire pénz ma Magyarországon, az a "holokauszt-kutatás". "Történészek" hada dolgozik a különböző "kutatóintézetekben" és egyetemeken, akiknek más dolguk sincs, mint hogy "kutassák" a "holokauszt" történetét. Az utóbbi években e "történészek" körében divat lett a "roma holokauszt" témája, mivel ennek az eseménynek a felemlegetésével a bűntudat és a kisebbrendűség érzését tovább lehet erősíteni a magyarságban.

Mindamellett szégyellhetik magukat a "roma holokauszttal" foglalkozó, ösztöndíjakkal szépen ellátott, és publikálási lehetőségekben sem szűkölködő történészek. Arra az alapkérdésre sem tudnak ugyanis oly sok év úgynevezett kutatómunkája nyomán sem választ adni, hogy megközelítőleg hány cigány halt meg a feltételezett genocídium során. A becslések 1000 és 70 ezer között mozog a számuk, ami jól mutatja, hogyan is dolgoznak a "holokauszt-kutatók": mindenféle bizonyíték nélkül dobálóznak a számokkal, és állításaik alátámasztásával sem fárasztják magukat. Ha egy történelmi eseményről ily mértékben eltérnek a vélemények, akkor vagy a kutatók végeztek elkeserítően hanyag munkát, vagy pedig az egész téma áldozatul esett a propagandisztikus szempontoknak. Valószínűleg mindkét eshetőség fennáll: végtére is miért kellene az igazságot kideríteni, amikor hazudozni is lehet, sőt a hatalom éppen a mítoszok gyártását várja el a történészektől?

Akárcsak a zsidók esetében, mindegyik magát történésznek nevező propagandista igyekszik tudatosan összemosni a természetes okok, a háborús cselekmények, a betegségek következtében a koncentrációs táborokban vagy másutt meghalt, illetve a németek és a magyar katonák által esetleg tudatosan legyilkolt cigányok csoportját. A cél természetesen az, hogy a fejekben a tízezres nagyságrendű számok maradjanak meg, és senkinek eszébe se jusson alaposabban eltöprengeni azon, milyen okok is vezettek az emberek halálához. A cigányok ugyanúgy próbálnak gazdasági és politikai fegyvert kovácsolni a porajmosból, ahogyan a zsidók a holokausztból. Ezért aztán a "porajmos" áldozatának tekintenek minden cigányt, aki a második világháború során bármilyen okból is életét vesztette. Holott "roma holokausztról" csakis abban az esetben lehetne beszélni, ha be tudnák bizonyítani, hogy létezett egy olyan program, amelynek útmutatásai alapján a németek és magyar szövetségeseik hozzákezdtek az összes – vagy legalábbis a lehető legtöbb – cigány kiirtásához. Semmiféle ilyesfajta program létezéséről nincsen tudomásunk.

Az alábbiakban néhány, a "roma holokauszttal" foglalkozó cikkből, tanulmányból és előadásból szemezgettem annak alátámasztására, hogy a hivatalos holokauszt-történészek és propagandisták körében micsoda elképesztő zűrzavar uralkodik a második világháború során életüket vesztett magyarországi cigányok számát illetően.

"A magyarországi roma holokauszt mintegy 5000 életet követelt. Az üldözöttek száma tízezrekben mérhető."

http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&type=content&chapter=9_1_4

"Különböző becslések ismertek a porajmos során elpusztult magyarországi cigányok számát tekintve: egyes feltételezések szerint 60-70 ezren, mértéktartóbb becslések alapján csak 20-30 ezren estek a genocídium áldozatául, de Karsai László történész szerint a bizonyosan koncentrációs táborba hurcolt és ott meg is halt romák száma 5 ezer körül mozog."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Porajmos

"A holokauszt magyarországi cigány áldozatainak számával kapcsolatban eltérőek a vélemények: egyes kutatók öt-, mások ötvenezerre teszik számukat. A nagy számban megsemmisült iratok megnehezítik a pontos becsléseket."

http://www.mult-kor.hu/20110802_a_roma_holokauszt_emleke

"Az előadás második felében Karsai László, a cigány-holokauszt kérdéséről beszélt. Megismertük a számadatokat, hogy a magyarországi áldozatok közül körülbelül 1000 cigány származású ember pusztult el, ebben az időszakban."

http://www.dzsajbhim.hu/iskolankba-latogatott-prof-dr-karsai-laszlo/

"Hogy hány cigány honfitársunk maradt oda, máig sem tudjuk. Hatvanezer? Ötezer? – Csak találgathatunk. Mert a sötét korszak jól nevelt bürokratái a nevüket is elfelejtették feljegyezni a halálba küldött cigányoknak." (Csalog Zsolt: Holokauszt, Phralipe 1994/7. 2.)

http://epa.oszk.hu/00000/00036/00058/pdf/111-130.pdf

"A hazai áldozatok számáról – amelyet ötezer és ötvenezer között valószínűsítenek – máig viták folynak."

http://www.hetek.hu/hatter/200308/porrajmos_a_roma_holokauszt

Perge Ottó



Friss hírek az elmúlt 24 órából