Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem érti a mai Népszava, hogy mi zajlik a MOB-ban. Azt írja a Lapáton Schmitt bizalmasai a MOB-ban című cikkében:



Vad Dezső ("Zsuzsa")
"Több váratlan személycserére került sor az elmúlt hetekben a Magyar Opimpiai Bizottságban. Olyan, a szervezettel az elmúlt években, évtizedekben 'összenőtt' embereknek kellett távozniuk, mint Vad Dezső, Schmitt Pál korábbi MOB-elnök tanácsadója, Babati Lajos marketing- és szervezési igazgató, de leváltották Csurka Gergely sajtófőnököt, és Schmitt Ádám jogi igazgatót is. Közös tulajdonságuk, hogy valamennyien az előző elnök, Schmitt Pál emberei." Az információból kiderül az is: inog Molnár Zoltán főtitkár széke is.

Dehogyis nem érti az egyre csökkenő példányszámú bolsevik-liberális szócső azt, amit az egész MOB tud: Borkai Zsolt, a Schmitt Pál utáni új elnök április 19-én olvasta Aktuális helyzetjelentés a MOB-ból: ügynök adszurd kitüntetett szereplőkkel című cikkünket, s utána zárt körben bizalmas vizsgálatot rendelt el. Ennek eredményeként kiderült az, amit Schmitt Pál elhallgatott hivatala átadásakor, s amiről Borkai csak a Kuruc.infóból értesült.

Vad Dezső sportújságíró, teniszező, aki Schmitt Pál sajtófőnöke volt 1992-től 2004-ig, majd a MOB kiadványszerkesztője, Schmitt 2010. augusztus 5-i távozása után a MOB tanácsadója és internetes oldalának főszerkesztője - mint megírtuk - "Zsuzsa" fedőnéven 1965-től 24 éven át szolgálta a BM III-as állambiztonsági főcsoportfőnökségét, előbb a kémelhárítás III/II-6-b osztályát, majd hamar átvette a politikai rendőrség III/III-2-b osztálya. Eredményes besúgó tevékenysége elismeréseként informátorból titkos megbízott lett.

Vad Dezső és egy másik ismert sportújságíró állambiztonsági hálózati személy, Szepesi György, a "Galambos" fedőnevű titkos ügynök (ÁVH, BM. Politikai Nyomozó Főosztály, Állambiztonsági Főcsoportfőnökség III/III- 4 - a osztály) kölcsönösen közreműködtek egymás kitüntetésében. Vad és a MOB egyes vezetői áprilisban megetették javaslatukkal Borkait, aki, mit sem tudva az előzményekről, a MOB Fair Play Életmű díjával tüntette ki Szepesi György ügynököt, az Aranycsapat besúgóját. Szepesi, mint a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Aranytoll Bizottságának elnöke korábban életmű díjra javasolta Vad Dezsőt a MÚOSZ elnökségének. Vad nemcsak megkapta a szakmai elismerést, de még a szövetség örökös tagjává is választották. (Közismert, hogy az elmúlt évtizedekben a MÚOSZ-on belüli ügynök-maffia tagjainak többsége valamilyen szakmai vagy állami kitüntetést kapott.)

Mint április 19-én megírtuk, Schmitt Pál az első pillanattól tudott Vad Dezső hálózati szerepéről, ami közbeszéd tárgya volt a MOB székházában. Mikor előszőr figyelmeztették erre, egyik bennfentes informátorunk szerint ezt válaszolta: "Tudom, régi vörös katona. Majd most engem fog védeni szuronyaival." Amikor előbb 2009. november 9-én, majd 2010. április 25-én a Kuruc.info leleplezte Vad Dezső ügynököt, Schmitt elé tették kinyomtatott cikkeinket. Válasza mindkét esetben ugyanaz volt: "Nem baj! Akkor is marad és kész!" S így is lett, "Zsuzsa" maradt markába nevetve. Három héttel ezelőtt szép nekrológot írt a volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, Nádori László sportvezető, a "Ligeti Kornél" fedőnevű állambiztonsági informátor halálakor, s ezt a MOB a saját nevében kiadta.

Ezt elégelte meg Borkai Zsolt, a MOB új elnöke, s indoklás nélkül radikálisan lépett. Csak sejtjük, hogy a megkésett tisztogatásnak még nincs vége. Az OTSH és a MOB jól be volt biztosítva szt-tisztekkel és hálózati ügynökökkel. Maradt még belőlük. Ha Borkai elvi alapon elszánt, ígérhetjük, hogy segítünk még neki. Ha tetszik ez Schmitt Pálnak, ha nem.

Kuruc.info



Friss hírek az elmúlt 24 órából