Ugrás a cikkhez
Reklám

A választók dönthetik el, megéri-e nekik, hogy a Fidesz frakcióvezetője egy 450 lóerős luxusautóval jár. Ezt maga Lázár János mondta, akit az RTL Híradó kedden kérdezhetett először arról az autóról, amelyet havi 600 ezer forintért bérelnek neki (és amelyet korábban letagadott, lásd lenti kapcsolódó anyagunkat).

A Fidesz frakcióvezetője egy Audi S8-as autóval jár, amely tízhengeres és 5 ezer köbcentis. Lázár János a 450 lóerős sportverzióval közlekedik, amely akár óránként 250-es tempóra is képes. Ezt azonban a hódmezővásárhelyi polgármester nem tudja kihasználni, hiszen a magyar autópályákon 130 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. Lázár János szerint a kocsi kiválasztásánál a márka nem, csak a biztonság számított. Naponta ingázik Hódmezővásárhely és Budapest között, havi 7 ezer kilométert tesz meg, ehhez pedig biztonságos autó kell neki - mondta. Az RTL Híradó riportere azonban az Audi zászlóshajója, az S8-as töréstesztjét nem találta a hivatalos európai biztonságtechnikai oldalon. A német autóklub is csak a jóval kisebb teljesítményű márkatársáról írja, hogy magas biztonságot nyújt.

Lázár János az RTL Híradónak elmondta: érezte a közvélemény értetlenségét, hogy miért van erre szükség. Ugyanakkor hozzátette: gyorsan kell Budapestre utaznia, amihez jó gépkocsi kell. (Lázár "csak" arról feledkezik meg, hogy sokkal kisebb tejesítményű autóval is lehet 130-cal menni.) A politikus beszélt arról is: az a kérdés, hogy ez megéri-e a hódmezővásárhelyieknek, és megéri-e az adófizetőknek. Ér-e a munkám ennyit? "Ezt Hódmezővásárhelyen néhányszor már eldöntötték, mikor 70 százalékkal megválasztottak" - nyilatkozta a politikus.

Az autó bérleti díját felerészben a hódmezővásárhelyi önkormányzat, felerészben pedig a Fidesz-frakció fizeti, így állják a havi 600 ezer forintos bérleti díjat, és a havi 300 ezres üzemanyagköltséget.

(FH nyomán)

Korábban írtuk: Lázár nem tudja, ki jár luxusautóval, de egy biztos: a Jobbik szélsőséges



Friss hírek az elmúlt 24 órából