Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap este számolt be a szombat éjjel a West Balkánban történt tragédia nyomozásának részleteiről. Öt embert letartóztattak, az egyik áldozat vérében kábítószert találtak.

Megkezdődtek a tanúkihallgatások a szombat éjjeli diszkótragédia ügyében - tájékoztatott Pintér Sándor belügyminiszter. A rendőrség öt gyanúsítottat vett őrizetbe foglalkozás körében, több ember halálát okozó veszélyeztetés bűntettének gyanújával. Az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.

Emberi felelőtlenség okozta a három áldozat halálát - mondta Pintér, majd hozzátette: több száz ember élete volt veszélyben a West Balkánban szombat éjjel. Megfelelő engedélyek hiányában olyan helyen volt a rendezvény, ahol száz fős kávézó működhetett volna, és 307 embernek biztosított megfelelő menekülési útvonalat. Pintér szerint felelőtlen, kapzsi magatartás, hogy közel háromezer embert engedtek be, és négyezer belépőjegyet nyomtattak ki.

Az előzetes megállapítás szerint a szórakozóhelyen nem volt megfelelően megtervezve az útvonal, ahol a vendégek érkeztek, és nem volt megtervezve a vendégek különböző termek közötti mozgása. Egynegyed négyzetméter jutott egy emberre a rendezvény idején. Csak tíz rendező volt, ennyien sem a beengedést, sem az épületen belül mozgatást nem tudták koordinálni.

Kábítószerfogyasztásra utaló jeleket találtak a rendőrök a helyszínen, és kábítószert lehetett kimutatni az egyik áldozat véréből is.

(Index)

Kapcsolódó videó: Ez a drogos nyomoronc szokta szervezni a bulikat a West Balkánban