Ugrás a cikkhez
Reklám



Julian Assange
Julian Assange, a WikiLeaks alapítója bejelentette, hogy fél éven belül közzéteszik az Izraellel foglalkozó 3700 darab diplomáciai dokumentumot, s ebből mintegy 2500 kizárólag a Moszád tevékenységére vonatkozik. Az izraeli titkosszolgálat máris kutakodik Assange és munkatársai után.

A közeljövőben újabb titkokat tudhatunk meg az úgynevezett második libanoni háborúról és a Máhmúd el-Mábhúh Hamász-vezető elleni dubáji merényletről.

„Az izraeli Moszád, a CIA, valamint az ausztrál és a svéd titkosszolgálat már a nyomunkban vannak, kutakodnak utánunk, s igyekeznek megtudakolni, hogy a közeljövőben milyen diplomáciai dokumentumokat szivárogtatunk ki”, mondta Julian Assange, a WikiLeaks alapítója az Ál-Dzsázírá összarab hírtelevízió londoni stúdiójában a Bilá Hudúd (Határok nélkül) című műsor számára adott interjúban. Az Angliában tartózkodó, és szabad mozgásában erősen korlátozott ausztrál újságíró egyben cáfolta az arab sajtóban napvilágot látott híreszteléseket, melyek szerint alkut kötött az izraeli titkosszolgálattal, s a megállapodás értelmében többé nem tesz közzé a zsidó államra vonatkozó kellemetlen dokumentumokat.



A WikiLeaks után kutakodó szerv
„Nincs sem közvetlen, sem közvetett kapcsolatom az izraeliekkel”, jelentette ki az Ál-Dzsázírának Julian Assange, és gyorsan hozzáfűzte: „Lehet, hogy az izraeli titkosszolgálat fölvette a kapcsolatot olyan személyekkel, akik korábban velünk dolgoztak, ám közben ezek az emberek távoztak tőlünk, és nincs velük semmiféle kapcsolatunk”. A WikiLeaks alapítója a Közel-Keletre vonatkozó titkos diplomáciai levélváltások témáit részletezve megemlítette, hogy nemsokára közzéteszik a Máhmúd el-Mábhúhnak, a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom egyik vezetőjének dubáji meggyilkolásával kapcsolatos, eddig nem ismert információkat tartalmazó dokumentumokat is. Mint ismert, a Máhmúd el-Mábhúhot a dubáji El-Busztán szállóban 2010 januárjában meggyilkoló Moszád-ügynökök nyugati államok hamisított útleveleivel utaztak be az arab ország területére.



Máhmúd el-Mábhúh
„Mintegy 3700 darab, Izraellel foglalkozó dokumentum vár még közzétételre, s ebből körülbelül 2700 darab Izraelből lett elküldve Washingtonba”, jelentette ki Assange, majd hangsúlyozta, hogy igen sok az úgynevezett második libanoni háborúra vonatkozó publikálásra váró dokumentum. Az újságíró az Ál-Dzsázírának elmondta még, hogy nemsokára közzéteszik a 2008 szeptemberében, Damaszkuszban meggyilkolt Muhámmád Szulejmán tábornok elleni merénylettel összefüggő amerikai diplomáciai dokumentumokat is. A WikiLeaks alapítója szerint a damaszkuszi amerikai nagykövetség meggyőződése szerint Basár el-Ászád szíriai elnök tanácsadóját az izraeli titkosszolgálat tette el láb alól.



Az egyik Moszád-ügynök a dubáji szállodában

Mindenesetre a Moszádnak jó oka van arra, hogy a WikiLeaks munkatársai után szaglásszon, mert Assange az Ál-Dzsázírának szerdán este azt is elmondta: az elkövetkezendő fél esztendő folyamán közzétesznek körülbelül 2500 olyan dokumentumot, amely kizárólag az izraeli titkosszolgálat tevékenységével foglalkozik.

Hering József – Kuruc.info



Friss hírek az elmúlt 24 órából