Ugrás a cikkhez
Reklám

Benjamin Netanjahu az ENSZ közgyűlésén elmondott beszéde alatt felmutatott két dokumentumot, amelyekről azt állította: "minden kétséget kizáróan" bizonyítják, hogy a németek előre eltervezték a zsidók megsemmisítését. Az izraeli miniszterelnök Ahmadinedzsád iráni elnöknek, továbbá a hivatalos holosztorival kapcsolatban kételyeiket hangoztató embereknek kívánt választ adni.





Az egyik dokumentum nem más, mint az auschwitzi létesítmény tervrajza, amely a világon semmit nem bizonyít. Amit pedig Netanjahu a képen a kezében lobogtat, az nem más, mint a német titkosrendőrség főnökének, Heydrichnek a levele Martin Luther külügyi államtitkár részére. Az irat az úgynevezett wansee-i konferencián elfogadott határozatokat ismerteti.

Teljes leégés és hatalmas öngól, ha a zsidó állam miniszterelnöke ezt a két semmitmondó iratot tudja csak felhozni a hivatalos holosztori valódisága mellett. Ezzel valójában a revizionisták érveit erősíti: nincsenek bizonyítékok arra, hogy a németek előre eltervezték és végrehajtották volna 6 millió zsidó megölését a gázkamrákban!

A kérdés ugyanis továbbra is a következő: mit jelentett pontosan a "végső megoldás" kifejezés? Arra soha, senki egyetlen bizonyítékot nem tudott még felmutatni, hogy a "végső megoldás" a zsidók kiirtásának tervét jelentette. A revizionista történészek szerint a kifejezés alatt a németek a zsidóság keletre történő deportálását értették.  

Íme a Netanjahu kezében lévő, "döntő bizonyítéknak" kikiáltott dokumentum fordítása.


Február 26. 1942.

A Biztonsági Szolgálat Főnöke

IV B 4 a    1456/41 gRs 1344

Luther Államtitkár Úr

Külügyminisztérium

Berlin W 8

Wilhemstr. 74/76

Kedves Luther Párttársam!

Mellékelten küldöm Önnek az 1942. január 20-i megbeszéléseken készült feljegyzések szövegét.

A zsidókérdés végső megoldásának gyakorlati végrehajtásáról sikerült a döntést meghozni, és immár teljes az összhang az akcióban részt vevő különböző hatóságok között. Szeretném megkérni Önt a Reichmarsall megbízásából, hogy egyik hozzáértő munkatársát küldje el hozzám a részletek megvitatása, illetve a megfelelő szervezési, technikai és anyagi feltételek megteremtése céljából.

Szeretném, ha az első megbeszélésre a jelzett témákról 1942. március 6-án, 10 óra 30 perckor kerülhetne sor, Berlinben, a Kurfürstenstrasse 116. szám alatt. Kérem Önt, a megbízott munkatársa lépjen kapcsolatba az akció végrehajtásával kijelölt legfőbb funkcionáriussal, Eichmann SS-Obersturmbannführerrel.

Heil Hitler!

Üdvözlettel

(kézírással)

Heydrich

Mellékelve a Wannsee Konferencia jegyzőkönyve (Amelynek hitelességét illetően egyébként számos történész komoly fenntartásokat fogalmazott meg – P.O.)

Perge Ottó




Kapcsolódó: Holokamu-dosszié


Friss hírek az elmúlt 24 órából