A Jobbik 34. kongresszusának küldöttei megszavazták a párt korábbi nevéhez való visszatérését, ismét Jobbik Magyarországért Mozgalom néven folytatja munkáját - közölte Adorján Béla, a párt elnöke szombaton az MTI-vel.



Szabad a gazda? Adorján Béla, a Jobbik, vagy ki tudja, mostanában hogy hívják elnöke (talán éppen pártja népszerűségi indexét mutatja; kép: Fb)

Az ellenzéki politikus a pénteken tartott kongresszus döntéséről beszámolva azt írta: a régi névhez való visszatérés azt a szándékukat fejezi ki, hogy legfontosabb céljuk és közösségük egyetlen kijelölt útja a nemzeti érdekképviselet.

"Az, hogy újra Jobbik Magyarországért Mozgalom néven folytatjuk tovább munkánkat, azt jelenti, hogy a konzervatív értékrendre alapozva, az alapvető emberi méltóság megteremtését tekintjük feladatunknak minden magyar ember számára" - fogalmazott Adorján Béla.

"A Jobbik régi-új nevével szeretnénk jelezni, hogy a társadalmunkat érintő valós problémák, azok felkarolása és képviselete a legfontosabb pártunk tagsága számára. Mozgalmi jelleggel, alulról építkezve politizálunk újra, az emberekkel szövetségben, közösen megoldást keresve a problémáikra" - írta a pártelnök a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó:

- Kis különbség a Jobbik és a Mi Hazánk közt

- Gyurcsány miniszterének szövetségese lett a Jobbik elnöke - akihez képest még Biden is egy sziporkázó politikai állat

- Kilenc büntetőeljárás indult a Jobbik és mások jelöltállítási csalása ügyében

- Kifarolt Gyöngyösi mögül a frakció, így inkább el sem indul a tisztújításon