Ugrás a cikkhez
Reklám

Újabb alpári stílusú botránytól volt hangos a román parlament hétfőn, miután Alfred Simonis, a képviselőház megbízott elnöke szerint ülésük elején, „egy oroszbarát” képviselő azt mondta neki, hogy megerőszakolja az anyját.Fotó: Fb

A szociáldemokrata párti (PSD) képviselő a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) vezérére, George Simionra célzott, aki felszólalásakor a mostohatestvérét támadta, amely miatt kétszer is elnémították a mikrofonját.

„Az ülés elején egy oroszbarátabb képviselő úr, akinek a nevét nem is érdemes megemlítenem, odajött hozzám, és azt mondta, idézem: »megerőszakolom az anyádat«. Ezt mondta nekem ez a személy, és talán emiatt az én reakcióm is kissé vehemensebb volt” – fogalmazott Simonis az ülésen.

A PSD-s politikus hitvány jelzővel illette Simiont, aki szerinte már három éve így viselkedik, és szerinte az egyedüli, aki megregulázhatná őt, az Moszkvában van.

Válaszul Simion a Facebookon azt üzente, hogy majd ő „megmutatja, hogy a képviselőház elnöke hogyan szidja és anyázza őt.” A botrány az ülés után a parlament folyosóján is folytatódott, ahol Simion „elkísérte” Simonist az irodájáig, és a mostohatestvéréről faggatta. A riporterek kérdésére azt mondta, hogy felháborította, amiért nem hagyták szóhoz jutni, írja a Maszol.

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából