Két néger Las Vegasban egy lopott autóval szórakozásból halálra gázolt, tehát szándékosan meggyilkolt egy bicikliző nyugdíjas rendőrfőnököt, amit videóra is vettek. A videón is jól látszik az elkövetők bőrének a színe:

Még Elon Musk is megosztotta a véleményét, hogy a hírportálok hogyan próbálják manipulálni a közvéleményt. A videó nyilvánosságra kerülése előtt ugyanis nagyon sok hírportál egyszerű halálos közlekedési balesetként írta meg az esetet. Elvileg próbálta a média elhalgatni az esetet.

An innocent man was murdered in cold blood while riding his bicycle. The killers joked about it on social media

Yet, where is the media outrage?

Now you begin to understand the lie. https://t.co/Jr5BXJXs05

— Elon Musk (@elonmusk) September 17, 2023

Musk közösségimédia-tulajdonosként nyilván arra próbálja meg felhívni a figyelmet, hogy ha csak a médiához került volna a videófelvétel, akkor egyedül az ő döntésük és nézeteik alapján írják meg a részleteket, vagy hozzák nyilvánosságra a videót. Ha úgy dönt az adott média, hogy nem teszi közzé az elkövetők bőrszínét, mert manipulálni akarják a közvéleményt, hogy ilyenkor nem számít, hogy négerek az elkövetők, akkor megtehetik, hogy nem írják meg. Ahogy azt sem feltétlen írják meg, hogy röhögve, szórakozásból gázoltak halálra egy ártatlan embert.
Ahogy szintén eldönthetnék, hogy nem teszik közzé a videót, ami sokkal felkavaróbb és egyértelműbb mindenki számára, mint a bárhogy megfogalmazott és leírt történet. Ezzel szemben a közösségi médiában az emberek dönthetik el, hogy mit tartanak fontosnak, és érdemesnek rá, hogy megosszák másokkal, hogy mi történt, akár még a legdurvább és legfelkavaróbb videót is.

Azt meg úgyis látni fogja mindenki, hogy Andreas Probstról, a szórakozásból halálra gázolt nyugdíjas rendőrfőnökről milyen és mennyi cikk lesz mondjuk a Telexen, hátha írnak róla is annyit, mint a bedrogozott, épp egy bűncselekmény elkövetése után letartóztatott George Floydról - írja az esetre a figyelmünket felhívó olvasónk. A National Conservative cikke az esetről itt olvasható.