Ugrás a cikkhez
Reklám

Megszünteti támogatottságát három Windows-verzión is az egyik legnépszerűbb böngésző, a Mozilla Firefox. A kaliforniai Mozilla Alapítvány alkalmazása 2009 és 2013 között a legnépszerűbb böngésző volt a magyarországi internetezők körében, tíz évvel ezelőtt azonban a Google Chrome trónbitorlást követett el.

A támogatás megszüntetését a Mozilla a következőkkel indokolja:

A Microsoft 2023 januárjában megszüntette a Windows 7, 8 és 8.1 hivatalos támogatását. A nem támogatott operációs rendszerek nem kapnak biztonsági frissítéseket, így számos sebezhetőségnek vannak kitéve. Mivel a Microsoft már nem nyújt hivatalos támogatást, a Firefox karbantartása az elavult operációs rendszereken rendkívül költséges feladattá vált a Mozilla számára, mely egyben veszélyes is a felhasználók számára.

Hozzáteszik, hogy a Mozilla a kritikus biztonsági frissítéseket a Firefox ESR csatornán keresztül biztosítja az ESR 115-ös verziójának végéig, 2024 szeptemberéig; ezt követően nem biztosítanak biztonsági frissítéseket a böngészőhöz, így erősen ajánlják az újabb Windows-verziók egyikére való átállást.

Ha naprakészen szeretné tartani a Firefoxot, a legújabb funkciókkal és frissítésekkel, akkor legalább Windows 10-et kell futtatnia, a Microsoft azonban hamarosan ettől a rendszertől is el fog búcsúzni, így a legjobb megoldást a Windows 11-re való átállás jelenti, írja az Index.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából