Ugrás a cikkhez
Reklám

A napokban nagy port kavart Németországban egy puccskísérletnek mondott esemény, amely azonban erős kétségeket támasztott sokakban, valóban indokolt-e ilyen jelzővel illetni, hogy mennyiben is jelentett valós veszélyt a "német demokráciára", ezt portálunkon is körüljártuk. Nem érdemtelen azonban német hazafiak álláspontját is megismertetni a magyar olvasóközönséggel. A témában az N.S. Heute magazin is írt.



Megvédték a német demokráciát (kép: AFP / DPA / Uli Deck)

- Egész Németország az illerkirchbergi migráns által elkövetett gyilkosságról beszél, így a berlini kormány számára valóságos örömhír, hogy ismét világgá kürtölhetik, hogy "jobboldali terroristák" puccsot akartak végrehajtani - írják.

Mint ismeretes, két iskolába tartó diáklányt késsel megtámadott egy férfi a Baden-Württemberg tartománybeli Illerkirchberg községben. Az egyik kislány belehalt súlyos sérüléseibe. A rendőrök letartóztatták a feltételezett elkövetőt, egy eritreai menekültet és két másik személyt.

- A demokrácia több mint 3 ezer egyenruhás hőse, akiket bátorságokért hamarosan minden bizonnyal a legmagasabb kitüntetésekkel jutalmaznak, a kora reggeli órákban végrehajtották a "történelem egyik legnagyobb razziáját". Tizenegy szövetségi tartományban 137 ingatlant kutattak át, az intézkedések 52 gyanúsított ellen irányultak, közülük 25-öt egyelőre letartóztattak - folytatódik a cikk.

A német hazafias lap számos kérdést feszeget, kételkedik természetesen a hivatalos verzióban, nem tartja valószínűnek, ezt a puccsot valóban ilyen formában tervezték volna végrehajtani, már csak azért sem, mert meglehetősen irreálisnak tűnik az a terv, amit a német médiában bemutattak. Egyértelmű tehát, hogy a hatalom fújta fel az egészet.

- Hogy az egy autóbusznyi, 52 puccsista hogyan szándékozik lefegyverezni egy 180 ezer fős hadsereget, és egy több mint 330 ezer fős rendőri erőt, azt talán a Tagesschau (német közszolgálati híradó) mutatja meg ma este - folytatják ironikusan.

Érdekes körülmény Birgit Malsack-Winkemann, egykori AfD-s képviselő esete is, mint írják, "senki sem tudja igazán megmagyarázni, miért akarta erőszakkal megrohamozni a Bundestagot, ahová négy éven át naponta bejuthatott tagigazolvánnyal".

- Birgit Malsack-Winkemann a párt mérsékelt szárnyához tartozik, így most talán ő is a "mérsékelt" jobboldali terroristák közé sorolható - folytatják némi humorral megfűszerezve.

Majd komolyra fordítva a szót rámutatnak, hogy ezek természetesen nem valós terrorista cselekmények, és ebben a pillanatban a valódi klímaterroristák ismét szándékosan emberéleteket veszélyeztetnek, a baloldali szélsőséges terrorista csoportok pedig felfegyverkeznek a következő támadásra. Kétségtelen, hogy a rendszer határozza meg, ki minősül terroristának és ki nem, összegzik.

L. J. - Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából