Ugrás a cikkhez
Reklám

Olvasó: Mint arról a napokban a Levegő Munkacsoport és a mainstream média is beszámolt Dr. Vas János országgyűlési képviselő a kommunista Leisztinger, Schmuck Andor féle MDF-Tisztelet Társaságának oszlopos tagja korrupció gyanújába keveredett a védett Dunakeszi tőzegláp ügyében.

A természetkárosítás szereplői:

Dr. Vas János országgyűlési képviselő (MDF-Tisztelet Társasága) egykori Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) igazgató. Lsd. Korábbi ténykedését. Természetesen összenő, ami összetartozik Vas János  korábbi bulijából a FIDESZES Rogán Tóni sem maradhatott ki.

Összetartozásuk jeleként a  HVG 2007. december 8-i számában fényesre nyalta Dr. Szabó Sándort.

Dr. Szabó Sándor igazgató KDVKTV Felügyelőség (2005-2007), azt megelőzően több alkalommal a  DINPI igazgatója, hasonló bűntettet követett el Nagykovácsiban. Murvai Zoltán vadász haverja, Murvai rokonának Dr. Murvai László (Nagykovácsi, Solymár, Pesthidegkút....)Rozmaring Mgtsz elnök bűntársa a Budai Tájvédelmi Körzetben elkövetett kárpótlás során. 

Murvai Zoltán tulajdonos 2131 Göd, Nemeskéri út 33. Tel:30/9901948 egykori Gödi Rozmaring MGTSZ  elnök, földbirtokos, a gödi Nemeskéri Kiss kúria tulajdonosa, kokárdás kommunista. Lsd. A következő linken található fotón! A cikkben a következőt nyilatkozza: “Számomra példaértékű a Nemeskéri Kiss család hazaszeretete, becsületességük...” Hogy nem rohad le a szájáról a szó! Lásd itt.

Egy másik nyilatkozatában hasonló öniróniával mutatja be magát: - Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem a kúria hasznosításából kell megélnem, tulajdonképpen itt költöm el azt a pénzt, amit máshol megkerestem. (Amit mocskos módon bűncselekmények sorozata során megszerzett)

Természetesen az állam pumpolásától sem riad vissza, és még a „már nem öt éves” gyermekének  is juttatott a kárpótlási biznisz során szerzett szajréból.

Murvainé Borszéki Éva, tulajdonos 2660 Balassagyarmat Vörösmarty utca 16.

A legértékesebb lápi vegetációval rendelkező földrészletek tulajdonosa. 

Váncsa Gábor KDVKTV Felügyelőség természetvédelmi osztályvezetője, Dr. Váncsa Jenő  mezőgazdasági miniszter (Lázár-, Grósz- Németh-kormány 1980-1989.) fia, Dr. Szabó Sándor csicskása, gyáva gazember. Hány éves is lehetett 1956-ban?

És aki a lámpást tartja: Haraszthy László KvVM szakállamtitkár 

Az eddig megjelentek rövid összefoglalása:

Vas János 2002. decemberében a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatójaként levélben személyes találkozóra invitálta az ingatlan akkori tulajdonosát Murvai Zoltánt.

Majd miután sikeresen megállapodtak, a terület többé már nem volt láp, busás haszonnal tovább lehettet adni az Auchan áruházakat építtető Immochan Magyarorszag Kft-nek.  Az ingatlan jelenleg is beépítetlen, azonban az MKB a kb.13 ha ex lege védett területet elegendő jelzálog fedezetnek tartotta 5 100 000 EUR biztosítékaként.

A Dunakeszi tőzegláp kálváriája Murvai Zoltán vadász haverjának Dr. Szabó Sándor Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség igazgatójának (2005-2007) színre lépésével tovább folytatódott. Az Immochan és a Murvainé Borszéki Éva tulajdonát képező területre az Auchan áruház bővítést tervez. Ennek érdekében Dr. Szabó Sándor bűnsegédletével módosították a településrendezési tervet, és a védett természeti értékek helyére épületeket, parkolót terveztek. A terület “tisztított” szennyvíz befogadójaként működő árkot, mivel útban van elterelik és a legértékesebb lápterületen keresztül vezetik majd el, amely a terület lecsapolásával és elszennyezésével jár. Mivel Dr. Szabó Sándor a Felügyelőség épületében nem talált egy hozzá hasonló gazembert sem ezen terv végrehajtására, ezért a Felügyelőség képviseletével egy ügyvédi irodát bízott meg, hogy az képviselje a telektulajdonos (még véletlenül sem a természetvédelem) érdekeit egy önkormányzati egyeztetésen

A Levegő Munkacsoport kezdeményezte a Felügyelőségen az ex lege védett lápterület kiterjedésének megállapítását, amelyet hónapokig válaszra sem méltattak. Szabó Sándor igazgatói székből való távozása után az események gyors fordulatot vettek, és a Felügyelőség végre megindította az eljárást. Igen ám, de már a településrendezési terv készítése során sem egyezett a Nemzeti Park Igazgatóság és a Felügyelőség álláspontja, ezért a még mindig a Felügyelőség állományában lévő Szabó Sándor Váncsa Gábor végrehajtón keresztül, a tulajdonos kérésére kizárták a területet évtizedek óta ismerő Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságot az eljárásból és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot rendelték ki szakértőként. 

A Murvai család pofátlansága, hogy  a megszerzett milliárdjaik mellé még kártérítést is követelnek a természetvédelmi hatóságtól. Nemcsak Dunakeszin, hanem Nagykovácsiban is, ahol Dr. Murvai László egykori TSZ elnök, Dr. Szabó Sándor és némi földhivatali segédlettel levarázsolták a tulajdoni lapokról a védettség tényét, ezáltal több száz milliós extraprofitot remélve. Az egyre erősödő civil ellenállás hatására a védett természeti területeket érintő terveik sorra  halnak el. Vajon ki fog kártérítést fizetni a településrendezési tervben már módosított területek után? 

Természetesen a vizsgálat megindult, az ügy tárgya: hogyan került nyilvánosságra  Vas János levele? A többi nem számít. 

Itt találhatók a dokumentumok. 

Magyarország, a rendszerváltás után 18 évvel

Zöldvarangy



Friss hírek az elmúlt 24 órából