Ugrás a cikkhez
Reklám

Prank áldozata lett Nyikolaj Peszkov, Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő fia szerdán, írja az orosz ellenzéki Insider nyomán a Telex. A szóvivő fiát egy Navalnij-párti YouTube-csatorna műsorvezetője hívta fel telefonon élő adásban. A katonai komisszárként bemutatkozó műsorvezető közölte Peszkovval, hogy másnap reggel tíz órakor orvosi alkalmassági vizsgálatra kell jelentkeznie, miután szerda reggel Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy részleges mozgósítást rendel el.



Idősebb és ifjabb Peszkov

A szóvivő fia erre felháborodottan közölte az ál-komisszárral, hogy őt Peszkovnak hívják, és

magasabb szinten rendezné le az ügyet.

A műsorvezető ezt követően megkérdezte, hogy beírhatják-e, hogy hajlandó önként bevonulni a hadseregbe, melyre az ifjabb Peszkov szintén nemmel felelt.

„Először meg kell értenem, hogy mi folyik itt, és milyen jogaim vannak. Ahhoz, hogy holnap elvegyenek – higgye el, erre sem önnek, sem nekem nincs szükségem. Nincs gondom azzal, hogy megvédjem a hazámat – de először meg kell értenem, hogy mi haszna van annak, ha én megjelenek a fronton” – jelentette ki. „Ha Vlagyimir Vlagyimirovics azt mondja, hogy mennem kell, akkor megyek. De nem vagyok sorkatona” – tette hozzá.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából