Ugrás a cikkhez
Reklám




Izrael terrorista, etnikai tisztogatást folytat, esze ágában sincs tiszteletben tartani az emberi jogokat és mészárlással próbálják megoldani problémáikat. Ezt - ezúttal - nem mi mondjuk, hanem Nagy-Britanniában élő zsidók, akik ily módon próbálják árnyalni a fennállását ünneplő népirtó állam öntömjénező cionista propagandáját. Bár maroknyian vannak zömében fajgyűlölő nemzettársaikhoz képest, leszögezik: ideje volna elismerni a Nakbát, a palesztinok 1948-as elüldözését holokausztnak. Természetesen azonnal antiszemitának kiáltották ki őket (nem foglalkozva azzal, hogy maguk is zsidók), az izraeli nagykövet pedig demokratikusan megfogalmazta: ki kell közösíteni azokat, akik így merik értékelni 60 év csodálatos vívmányait.


Vannak zsidók, akik így<br>gondolják. Kevesen.

Szerdán, egy héttel Izrael kikiáltásának hatvanadik évfordulója előtt száznál több ismert írókból, festőkből, akadémikusokból, színészekből és más közszereplőkből álló Nagy-Britanniában élő zsidó levelét jelentette meg a brit The Guardian.

Kapcsolódó: Nem mi mondjuk: izraeli lap: a zsidók zöme rasszista

"Nem tudjuk ünnepelni a létét terrorizmusra, mészárlásra és más embereket a földjeiktől való megfosztásra alapozó állam születésnapját. Nem tudjuk ünnepelni egy olyan állam alapításának évfordulóját, mely a jelen pillanatban is etnikai tisztogatást folytat, áthágja a nemzetközi törvényeket, szörnyűséges kollektív büntetéssel sújtja Gáza civil lakosságát, és folyamatosan megtagadja a palesztinok emberi jogait, valamint nemzeti törekvéseit" – áll a levélben.

"1948 júliusában 70,000 palesztint üldöztek el lyddai és ramlehi otthonaikból a nyár kellős közepén táplálék és ivóvíz nélkül. Százak haltak meg. Halálmenet néven vált ismertté ez az esemény. Nem fogunk ünnepelni" – folytatódik a levél.





Összesen 750,000 palesztin vált menekültté. Mintegy 400 falut töröltek el e térképről.





De még ekkor sem ért véget az etnikai tisztogatás. 1956-ban palesztinok ezreit űzték ki Galileából. Sok ezret pedig akkor, mikor Izrael elfoglalta a Nyugati Partot. A nemzetközi jog, valamint az ENSZ 194-es határozata értelmében a háborús menekülteknek joguk van visszatérni vagy legalább kártérítés jár nekik. Izrael soha nem fogadta el ezt a jogot. Nem fogunk ünnepelni - írják az elenyésző kisebbséget alkotó, normálisabb, valamennyire megcivilizált zsidók.





A Ynet (a Jediot Ahronot című, nagy példányszámú izraeli napilap angol nyelvű online változata) interjújában Haim Bresheeth professzor természetesen tagadta, hogy antiszemita volna - zsidó létére. Nem értem, miért vádolják az aláírókat antiszemitizmussal és a terrorizmus támogatásával. Az aláírók közül senki nem támogatja az értelmetlen vérontást – mondta.

Azt akarjuk, hogy békében, rakéták és gyilkosságok nélkül éljenek együtt a palesztinok és Izrael. Ez utóbbi viszont nem hajlandó szóba állni a demokratikusan megválasztott Hamásszal, az pedig nem beszélget Izraellel, míg vissza nem vonul a megszállt területekről – magyarázta a helyzetet a professzor. Bresheeth nem rejtette véka alá: „Az az igazi terror, amivel Izrael sújtja immár 40 éve a palesztinokat – ez az erős állam terrorizmusa egy viszonylag gyenge szerveződéssel szemben. Olyan sarokba toljuk be a palesztinokat, hogy nem marad más választásuk, mint a támadások. Ezt nem tehetjük” - mutatott rá.





Izrael demokratikus állam – jelentette ki a levélre válaszul Izrael nagy-britanniai nagykövete, s hogy ezt bizonyítsa, azonnal hozzá is tette: az ilyen véleményt megfogalmazó csoportokat ki kell közösíteni. Büszkék vagyunk arra a csodálatos eredményre, melyet Izrael és a zsidó nép elért ezalatt a 60 év alatt (lásd fent – a szerk.), és nem fogjuk hagyni, hogy ez a kelekótya társaság elrontsa az ünnepünket – fogalmazta meg Izrael viszonyulását az emberi jogokhoz, demokráciához és minden olyasmihez, amelynek érdekes módon éppen maguk a zsidók a fő szószólói Európában – hacsak nem róluk van szó.

(Kuruc.info - Ynetnews angol nyelvű izraeli hírportál)


Kapcsolódó

Zsidók Izrael elpusztításáért

Helyszíni jelentés az antiholokausztbiznisz konferenciáról


Az alábbi videókon a fenti aláírókhoz hasonló zsidókat láthatunk, akik azt vallják, a cionizmus ellentmond a judaizmusnak, s egy istentelen, materialista, nacionalista törekvés.

Az első videón a cionisták ellen tüntetnek (szót ejtve egyebek mellett "az úgynevezett holokausztról"), míg le nem rohanja őket egy cionista, a másodikon Mahmúd Ahmadinedzsád, Irán nagy antiszemita hírében álló elnöke fogadja a cionizmus-ellenes rabbikat, a harmadikon pedig az izraeli terrorizmus ellen tüntetnek - muszlimokkal együtt.

 

 

 



Friss hírek az elmúlt 24 órából