Közleményben kért bocsánatot a Bloomberg, amiért pénteken megjelent az oldalukon az Oroszország megtámadta Ukrajnát című cikk - szemlézte a fajtársi gikszert a 444.

Azt írták, több forgatókönyvre is felkészültek, ezt pedig véletlenül élesítették. Nagyon sajnálják a hibát, a cikket már eltávolították, és vizsgálják, mi történhetett.




Frissítés: Moszkva szerint nem kell túlértékelni

Feszült helyzetben minden szikra veszélyes, de Moszkvában megértik, hogy tévedésből élesítették az Ukrajna megtámadásáról szóló cikket.

„Aligha történt provokáció, nem kell túlértékelni” – mondta Dimitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a TASZSZ hírügynökség szerint arra reagálva, hogy a Bloomberg hírportál véletlenül élesített egy cikket „Oroszország megtámadta Ukrajnát” címmel. Peszkov hozzátette, hogy a lap elnézést kért a történtekért.

A szóvivő szerint azonban az ügy rávilágít arra, menyire veszélyesek az ilyen feszültségek, amelyeket szerinte a Washingtonból, európai fővárosokból és Londonból hallható agresszív kijelentések fűtenek. Peszkov szerint a feszültségeket a nyugati katonák orosz határok közelébe való telepítése, illetve az Ukrajnának küldött fegyverszállítmányok okozzák. És feszült helyzetben minden szikra veszélyes.

(HVG nyomán)