A Lakatos Márk nevezetű "stylist" az "új Index" kérésére minősítgette a Mi Hazánk elnökhelyettesét. Ő volt az, aki korábban a gyerekei elvételét javasolta. Közvetett kapcsolat, hogy 2014-ben egy videóban a hajdani Jobbik elleni szavazásra buzdított a gyűlölködésellenesként gyűlölködő lény.

A négygyermekes családanya a közösségi oldalán válaszolt:

A Tibi atya néven ismert blogger pedig az alábbiak szerint szedte ízekre a celebkedő aberráltat.

Lakatos Márk: Dúró Dórának nem kéne mutogatnia az oszlopalkatát

Egész nyugodtan állíthatjuk, hogy bármelyik közéleti szereplőt szemrebbenés nélkül rúgnák ki a munkahelyéről, ha bodyshamingelne egy négygyermekes családanyát, Lakatos Márknak azonban úgy tűnik, elég fedezetet nyújt a homoszexualitása, hogy ezt megtehesse. A reggeli műsorvezető az Index hasábjain fejti ki, hogy a butikokat idéző ruhák helyett Dúró Dórát szívesebben nézné meg valami katonaszettben. Később nyíltan oszlopalkatúnak is nevezi.

Lakatos Márkról én sem először írok: korábban Marozsák Szabolcsot idéző pszichobaromságaival tűnt fel "stílustanácsadóként", aki az ember személyisége és a ruházata összefüggéseit vizsgálja (hello, 1000 Bagdy ellen tiltakozó pszichológus!). Közös vállalkozása van azzal a Peller Mariannal is, aki korábban a gyermeke holttestével mörcsöndájszt árusító Lippai Mariannát futtatta be egy mélyinterjúval (amit aztán később, mikor kirobbantottuk a botrányt, azonnal törölt).

Ez persze csak háttérinfó, hiszen Lakatos Márk bodyshamingje nem azért érdekes, mert szélhámos, vagy mert szélhámosokkal bizniszel. Sokkal inkább azért, mert ő volt az a homoszexuális influencer, aki korábban előbb saját blogján, majd az ELLE magazinban komplett kampányt indított a bodyshaming ellen és saját testünk elfogadásáért. Az oszloptestet elítélő influencer képei az alábbiakban megtekinthetők:










Éppen ezért szimbolikus, hogy ezek a mondatok az ő száját hagyják el: a progresszívok azt üzenik vele, bodyshamingelni egy embert egyáltalán nincs rendben, de bodyshamingelni azt, akivel nem értünk egyet, minden további nélkül lehet. A homoszexualitás egyébként is magasan áll az elnyomottság inverz hierarchiájában, úgyhogy ha Lakatos Márk csinálja egy heteroszexuális, fehér, négygyermekes családanyával, akkor nem hágja át különösebben az LMBTQZZSVCJF erkölcsi kódexét, csupán előjogait érvényesíti.




És talán még mindig nem ez a legaljasabb. Az igazi probléma, hogy semmilyen társadalmi immunrendszer nem veti ki magából ezt a közösségi kórokozót: a harcos feministák, akik ennek a negyedéért máskor péniszeket kaszálnának, a másik irányba fordítják a fejüket, miközben Lakatos Márk továbbra is vezethet műsort gyermekek számára is hozzáférhető műsorsávokban. Nincs felháborodó Szentesi Éva az ostoba közhelyeivel, nincs NANE-tiltakozás, néma a "Nem tehetsz róla, tehetsz ellene" blog. Erre a kilövésre nem szól az engedélyük.

A rend kedvéért: Dúró Dórának négy gyermek után sincs oszlopteste, ha pedig Lakatos Márk stylistként és műsorvezetőként nyilvánosan ezt nevezi annak, akkor azzal nem csak neki üzen, hanem minden nőnek, akinek Dúróétól nem a topmodellek felé tér el a testalkata. Ha homoszexuális, ha nem az, aberrált, konzumtorzult és beteges a világképe. Dicsértessék!

Frissítés: A deviáns csak objektív volt és jót akart

Facebook-bejegyzésben és videóban magyarázkodott, illetve farolt ki nagyon is normatívnak hangzó tanácsaiból Lakatos Márk. Persze lehet alaktípusokról és a ruhák kifejező voltáról beszélni, de aki elolvasta az indexes beszélgetést vele, és ott a képekre kattintva a kommentárjait bizonyos viseletekhez nem az a fene nagy jóindulat jut az ember eszébe, amit a reakciók miatt előadott. És az Index-olvasókból is az általa utólag előadott széplelkű érzéseket váltják ki a szavai és Cicciolina-párhuzam. (Mi legalább tudjuk, hogy amikor a Lakatos-féléket minősítjük, az nem szépelgés, és nem is hazudjuk annak.) A politikai állásfoglalást ezúttal sem hagyja ki, de az sajnos nem derül ki, hogy a Balaton-átúszás mitől félmilitáns.

A kedves bácsi a gyerekeit is nyilván csak azért venné el, hogy besegítsen a nevelésükbe az érzékenyítésükbe, például meseolvasással...

2. frissítés:  Kiderült, hogy a hatalmas objektivitás vélemény volt, de nagyon szakmai

Szombaton Lakatos Márk Müller Cecília után Dúró Dóra öltözködését vette elő a közéleti szereplők ruházkodásával foglalkozó divatsorozatunkban, szigorúan szakmai szemmel. Az írás kapcsán az érintett is szót emelt, és Facebookján reagált Lakatos Márk felvetéseire - folytatódik az Indexen a mosakodás. Alább a portál cikke.

Lakatos viszontválaszra jelentkezett, és a következőket juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Az országgyűlési képviselő szerint

Lakatos csúsztat, amikor »félmilitáns tábornak« nevezi a Balaton-átúszás hivatalos honvédségi sátrát.

„Jogos a vád, elnézést, hogy nem volt pontos a helyszínmegjelölés. A lényegen azonban nem változtat, hogy Dóra alakjáról elismeréssel adóztam az Index cikkében, 4 gyermek megszülése után is roppant csinosnak találom őt.”

Lakatos Márk inkább sportos megmérettetésekre kéne fordítsa az energiáját, az javíthatna a megjelenésén.

„Ezzel egyetértek, épp óriás úszóedzésről jövök, ennek a kérésének tehát maradéktalanul eleget tettem” – így Lakatos, aki nem tudta nem észrevenni, hogy a dolog illusztrálására a képviselő a saját beach body fotósorozatát használta fel, aminek pont az volt a fő üzenete, hogy senkit ne ítéljünk el a testalkata miatt.

Általános és nem Dúró Dórától érkező vád, hogy nem elegáns bodyshamingelni egy négygyermekes édesanyát.

„Ha valaki foglalkozik stílussal, de ha csak olvas e témában, tudja, hogy négy testtípust különböztet meg a szakma a mell, a derék, a csípő arányait figyelembe véve. Ezek pedig a homokóra-, az alma-, a körte- és az oszlopalkatok. Nem arról van szó tehát, hogy kié rosszabb vagy jobb. Annyi történt, hogy egy bikinis kép alapján meghatároztam Dóra alakját, abban nem volt értékítélet, tényközlés volt. Egyébként meg is dicsértem, így aki ebbe próbál belekötni, az szakmaiatlan. Nekünk, stílustanácsadóknak az a dolgunk, hogy az alkati adottságokat figyelembe véve a legelőnyösebben öltöztessük fel az embereket. Az oszlopalkatról hadd mondjak el annyit, hogy ilyennel rendelkezik a legtöbb modell és sportoló, nem véletlen tehát, hogy őket a legkönnyebb öltöztetni. Dúró Dóra öltözködését egyébiránt nem akarom megváltoztatni, az írás csupán egy véleménycikk volt.”

Kapcsolódó: Celebecskék Dúró Dóra könyvdarálásáról: egyikük akasztást vizionál, egy buzi pedig elvenné a gyerekeit