Ugrás a cikkhez
Reklám

A Ferencváros csatára, Tokmac Nguen a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzésen szerzett gólja után emlékezett meg a rendőri túlkapás áldozatáról, George Floydról: a norvég játékos a gólöröm közben felhúzta a mezét, hogy látható legyen a pólójára írt Igazságot George Floydnak" felirat - írja az Index.

Nézzük a norvég játékost:




Nem találja, kedves olvasó? Pedig az a norvég játékos, amelyiknek a pólóján írja, hogy Justice for George Floyd. Ő norvég, ilyenek a norvégok, rá lehet lehet keresni az interneten. És mivel a Ferencváros csatára, így bizonyára magyar is. Hogy miért? Arról már a zsindexeseket kérdezzék... (Az is érdekes felvetés lehetne, hogy maga Floyd nem volt-e esetleg maga is norvég, mert eléggé hasonlít a képe erre a focistára.)

De persze nem az a cikkük témája, hanem az, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottság a legenyhébb kiszabható büntetésként írásbeli megrovásban részesítette a ruházatán viselt tiltott feliratért. A nemzetközi futballszövetség, a FIFA később kiadott egy közleményt, amiben azt kérte a tagszövetségektől - így a magyartól is - hogy ezekben az esetekben "ne vegyék szó szerint a szabálykönyvet", amelyben az áll, hogy a focisták nem fedhetnek fel olyan ruházatot, mely a gyártó lógóján kívül politikai, vallási, személyes jelmondatot, megnyilatkozást vagy képi ábrázolást, vagy hirdetést tartalmaz. (Tehát biztosan lehetne Igazságot Solymosi Eszternek, a Deák téri fiúknak vagy Szögi Lajosnak feliratot is viselni, bár ebben nem vagyunk egészen biztosak... - a szerk.)

A norvég játékosok sorsáért különösképpen aggódó zsidó lap rákérdezett az MLSZ-nél, hogy a FIFA-állásfoglalás fényében felülvizsgálják-e Tökmag büntetését, a szövetség azonban azt írta megdöbbentő válaszában, hogy nem tesznek így... És még csak indoklást sem közöltek.

Így szegény norvég kénytelen lesz megpróbálkozni az írásbeli figyelmeztetés elolvasásával.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából