Ugrás a cikkhez
Reklám

Aki nem tekinti sorstragédiának Trianont, az valójában semmit nem ért azokból a magyar tragédiákból, amik egyenesen következtek a békediktátumból a rákövetkező évtizedekben.

Most azt írja Bauer Tamás: "Tragédiának a világháborúkat tekintsük, és ne a békeszerződéseket". Csakhogy az első világháborút lezáró békeszerződésekből egyenes út vezetett a második világháborúba.

S még valamit figyelmen kívül hagy Bauer: a románok területi igényeit a '18 decemberi gyulafehérvári nyilatkozat alapján elégítették ki az imperialista hatalmak. Ebben egyebek közt ezt írták a románok:

Teljes nemzeti szabadság az összes együtt élő népnek. Minden nép számára a saját nyelvén biztosít oktatást, közigazgatást és ítélkezést az illető néphez tartozó személyek által, és a lakosok számának arányában minden nép képviseleti jogot fog kapni a törvényhozó testületben és a kormányzati szervekben.

Száz éve nem tartják be azt az ígéretet, amire hivatkozva területet raboltak.

Korábban írtuk: Az igazságos Trianon - a zsidó, aki gondoskodik arról, hogy ne feledjük, mennyire nem éreznek sorsközösséget velünk

Kapcsolódó: Hiába "túlélő", Schiffer András is náci lett

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából