Ugrás a cikkhez
Reklám

A mozgalom vezetőségének közleménye:

Az idei év szomorú évfordulót hoz a Kárpát-medence magyarsága számára. Száz évvel ezelőtt írták alá a Magyar Királyságot megcsonkító trianoni békediktátumot. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom erre emlékezve, elsőként egy kihívással áll elő a közösségi médiában. A Trianon Kihívás vagy Trianon Challenge néven indított kezdeményezésben részt vevők 1920 kilométert tesznek meg sportolás közben a 2020-as évben. Tehetik ezt futva, túrázva, úszva, kerékpározva vagy evezve. A kihívásban való részvételről közzétett fényképeket és bejegyzéseket a #TrianonKihívás és a #TrianonChallenge hashtagekkel láthatják el. A távot egyénileg és csoportosan is teljesíthetik.

A kihívással (és majd a további megmozdulásainkkal) mozgalmunk egy pozitív, építő jellegű üzenetet akar adni az évfordulónak. A kesergés, gyász és semmitmondó üres szólamok helyett fordítsuk javunkra nemzeti tragédiánkat! Használjuk ezt az évfordulót - többek között -, motivációként testünk acélosításához is! 1920-ban egy világháborúban kivéreztetett, meggyötört nemzet hazáját szabdalták szét. Csak rajtunk múlik, hogy a századik évforduló milyen magyar nemzetet talál a Kárpát-medencében. Keljünk hát útra, lépjünk ki a mindennapok kényelméből és lássunk hozzá egy életerős nemzet építésének, nem feledve, hogy a „Sport mindig honvédelem“!

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a közel húszéves tevékenységét javarészt a trianoni tragédia orvosolására fordította az egész Kárpát-medencében. Ezt a nemzetmentő munkát 2020-ban is folytatjuk! Mozgalmunk más sport, kulturális és közéleti megmozdulásokkal is felhívja a figyelmet az évforduló alkalmával az igazságtalan, száz évvel ezelőtt született és azóta is életben tartott békediktátumra. Ezekről később adunk tájékoztatást.

Kelt, Budapest, 2020. 1. 20.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából