Ugrás a cikkhez
Reklám

Kaliforniától Pennsylvaniáig ment 12 államon keresztül, a rakterében 18 tonnányi vajjal.

A távolság, amit a Plus.ai szoftvercég mesterséges intelligenciával ellátott járműve megtett, 2800 mérföld – 4500 kilométer – volt.

Az út során néhányszor meg is kellett állnia a kamionnak, méghozzá emberi okból, mert a kamionon volt biztonsági személyzet. Ugyanakkor hangsúlyozták, egyetlen alkalommal sem kellett átvennie a kontrollt az autó felett.

Az autó érzékelőkre, kamerákra, radarokra és a Lidar-technológiára támaszkodó rendszert használ, ami nagyon hasonló a többi önvezetést tesztelő cégéhez, például ahhoz, ami az Uber önjáró Volvóiban található.

A Plus.ai az egyik első olyan cég, aminek engedélye van önvezető járműveket tesztelni közforgalomban is az amerikai utakon. A kocsijuk a közel háromnapos úton éjjel és nappal is ment, olyan helyeken is, ahol alagutak voltak vagy útjavítási munkák folytak.

A jelenleg még startup státuszú Plus.ai-nak az a célja, hogy 2023-ra már készen legyenek a termékkel, és meg is lehessen vásárolni egy önjáró kamiont. A Plus.ai 2016 óta működik, az alapítói a Stanford egyetemen végeztek és hamar felismerték, hogy az árufuvarozás az, ahol lehet keresnivalójuk, mert az Egyesült Államokban ebben az ágazatban van az egyik legnagyobb munkaerőhiány.

(HVG)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából