Ugrás a cikkhez
Reklám

Szűz kéz szerencsét hoz – tartja a régi mondás. Amelyet azonban egy volt mezőgazdasági államtitkár által működtetett Konstanca megyei borászatban egy kissé átírtak, ott ugyanis szűz kéz helyett szűz lábra van szükség, ismerteti a Főtér.ro.
A tulajdonos, a viisoarai borászatot működtető Gheorghe Albu ugyanis – aki a jelenleg ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben volt mezőgazdasági államtitkár, és a Konstanca megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóságot is vezette – közölte, hogy egy régi hagyomány miatt szűzlányokkal tapostatja a szőlőt. Ráadásul mindezt a román közszolgálati televízió A falu élete című mezőgazdasági magazinműsorában tette.

A büszke tulaj a szőlőtaposó lányok szüzességét igazoló orvosi dokumentumokat is bemutatta. A hagyomány szerint amúgy azért van szükség az érintetlen, hamvas leányzókra, mert ellenkező esetben keserű lenne a bor. Elmondta, meg is hirdették, hogy szüzeket keresnek, amire jelentkezett 40 lány. Húszat közülük elvittek egy klinikára, ott azonban kiderült, hogy csak hatan voltak közülük valóban érintetlenek.

Isten hozott mindenkit a 21. század Romániájában - teszi hozzá az erdélyi híroldal.

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából