Ugrás a cikkhez
Reklám

A Marvel kapitányban pilótát játszó színésznő, Lashana Lynch lép a visszavonuló James Bond helyére, aki aztán utódját is megpróbálja elcsábítani.

A 25. James Bond-filmben, amelyet jelenleg Olaszországban és Nagy-Britanniában forgatnak, egy időre egy új női szereplő áll be a 007-es helyére: az új karaktert egy néger "brit" színésznő, Lashana Lynch alakítja. A Cary Fukunaga rendezésében készülő új Bond-kaland forgatókönyvírója, Phoebe Waller-Bridge váratlan csavarral érte el, hogy egyszer tényleg legyen egy női 007-es titkos ügynök egy Bond-filmben.Lashana Lynch

A film azzal kezdődik, hogy Bond (Daniel Craig) visszavonult Jamaicára, de a brit titkosszolgálat vezetője, M (Ralph Fiennes) kénytelen visszahívni a szolgálatba, mert kiderül, hogy nagy szükség van rá egy globális válság megoldásában. Egy jelenetben azonban, amikor M magához hívatja a 007-est, Lashana Lynch lép be a titkos ügynökként, aki megkapta Bond megbízatását, amíg távol volt.

A visszatérő Bond persze mindent bevet, hogy elcsábítsa a fekete kollégát, ám próbálkozása, legalábbis kezdetben, sikertelen. Waller-Bridge elmondta: igyekeztek minél közelebb hozni a mai élethez azt, ahogy Bond a nőkkel bánik. Hangsúlyozta, hogy ezt sikerült elérni, hiszen a sorozatnak haladni kell a korral, és Bondnak is fejlődnie kell.

A Marvel kapitányban megismert 31 éves Lynch a The Daily Mail forrásai szerint izgalmas és mulatságos szerepet kapott. A filmben egyébként több régi Bond-mozi előtt is tisztelegnek néhány idézettel. Az új Bond-film a fiatal nemzedékeket akarja megszólítani, ugyanakkor "hű marad a 007-es filmek zsáneréhez". Látványos üldözési jelenetek és küzdelmek teszik izgalmassá, de Bondnak már a MeToo-világban is helyt kell állnia.Ugyanaz az elegancia, ugyanaz a stílus

Lashana Lynch színrelépése ismét felélesztette a Bond-szerep öröklése körüli pletykákat. De Barbara Broccoli, a James Bond-filmek producere már tavaly cáfolta, hogy Daniel Craig után a következő 007-es ügynök nő lesz. "Bond férfi. Egy férfi szereplő. Férfinak írták, és azt gondolom, hogy az is marad" – szögezte le Barbara Broccoli a The Guardiannek adott interjújában. "Így van ez jól. Nem szükséges a férfi szereplőket nővé változtatni. Legyen több női szereplő, és alakuljon úgy a történet, amelybe jól illenek" – fűzte hozzá elképzelését a producer.

Az 59 éves Broccoli az Eon produkciós vállalat vezetője, a Bonddal kapcsolatos minden lényegi döntés a kezében van. Ő írta meg a Twitteren, amikor Danny Boyle filmrendező "alkotói nézeteltérések" miatt otthagyta a 25. Bond-filmet, és ő jelentette be, hogy Cary Fukunaga lépett a helyére. Ő volt az is, aki rávette Daniel Craiget, hogy utoljára még vegye magára a Bond-szmokingot.

Broccoli szerint mivel a Bond-történetek az ötvenes években születtek, "a szereplő DNS-ében vannak bizonyos dolgok, amelyek nem tudnak megváltozni". A producer ugyanakkor nem tagadta, hogy a világ változásával Bond is átalakult az idők során. Mint mondta, különösen azok a filmek, amelyekben már Daniel Craig alakította Bondot - többek között az ő ösztönzésére - már sokkal közelebb állnak a nőkről alkotott mai képhez.

(MTI nyomán)

Nyugalom, a néger James Bond sincs már messze: "Elérkezett az idő egy nem fehér bőrű James Bondhoz" - néger lesz őfelsége sármos brit titkos ügynöke

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából