Ugrás a cikkhez
Reklám

A Tatabányai Járási Ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben, aki a pénztáros mellett sétált ki a lopott termékekkel az áruházból.

A vádirati tényállás szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2018. november 8. napján délután egy tatabányai áruházban a műszaki osztályon egy 26.990 Ft értékű mobiltelefont, majd az élelmiszer részlegen rozskenyeret, kalácsot, és csokoládét, a ruházati osztályon 2 darab pulóvert, és egy darab farmernadrágot helyezett a bevásárlókosarába.

A vádlott egy próbafülkében a mobiltelefont kiszedte az áruvédelmi dobozból úgy, hogy a nála lévő bicskával a dobozt szétfeszítette.

Csak a láthatatlanná tévő köpeny maradt otthon

Ezt követően a férfi a bevásárlókosarában lévő 50.358 Ft értékű termékekkel az egyik kasszához ment, ott a pénztáros mellett fizetés nélkül elsétált annak ellenére, hogy a pénztáros a fizetésre felszólította. Az áruház biztonsági őrei a férfi tevékenységét kamerán keresztül figyelték, majd amikor a vádlott az üzletet el kívánta hagyni, feltartóztatták.

A vádlottal szemben az ugyanezen az áruház sérelmére elkövetett lopás vétsége miatt az ügyészség korábban már nyújtott be vádiratot, a bírósági eljárás folyamatban van, ezért a vádhatóság a két ügy egyesítésére, valamint arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a különös visszaeső vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, a szabadságvesztés tartamát 1 év 5 hónapban, a közügyektől eltiltás tartamát 2 évben határozza meg.

Indítványozták a bicska elkobzását

Az ügyészség ezen túlmenően az elkövetés eszközeként használt bicska elkobzására is indítványt tett - olvasható az ügyészség közleményében.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából