Ugrás a cikkhez
Reklám

Nehezen félreérthető vizuális eszközt vetett be az EP-választás lengyelországi kampányának hétvégi vitájában Dawid Lewicki, a hazafias pártok Konföderáció nevű listájának jelöltje: riválisa elé dobott egy kipát, hogy így érzékeltesse, a kormányzó Jog és Igazságosság jelöltje is ludas abban, hogy eladják az országot a zsidóknak.

Lewicki konkrétan azt mondta, hogy „ez a Jog és Igazságosság szimbóluma. Letérdelnek a zsidók előtt, és 300 milliárd dollárért eladják az országot.” És bár Anne Krupka azonnal lesöpörte az asztalról a zsidók hagyományos fejfedőjét, később egy másik, szintén a Konföderáció listáján szereplő jelölt felkapta, és amikor Krupka beszélt, végig a feje fölé tartotta.

Kielce, wczoraj.

Konrad Berkowicz z Konfederacji, a pani z Prawa i Sprawiedliwo¶ci.

Przyszli koalicjanci. 😂😀

Mówiłem, że koalicja to wrzutka PiSu, żeby suweren uwierzyl w koalicje i glosowal na PiS. pic.twitter.com/X3FFAQch4O

— Ken (@KenLewak) 2019. május 19.

A lengyel és az izraeli sajtó azonnal felkapta az ötletes kampányfogást, de amellett, hogy több lengyel hivatalos személy is elítélő nyilatkozatot tett közzé, izraeli részről a külügyminisztérium szóvivője egy periferikus politikai erő megnyilvánulásaként nem is akarta kommentálni az egészet.

Izrael és Lengyelország hivatalos szinten szövetségesnek számítanak, de a zsidók pofátlansága és telhetetlensége időről időre beárnyékolja a csodálatos viszonyt, melynek ápolásában a V4-ek szintjén Orbán Viktor az élharcosa.

(Kuruc.info - Index nyomán)

Kapcsolódó: "Németh Zsolt nem találja a kipát" - a magyar parlamentben is volt már ezzel kapcsolatos derültség

Korábban írtuk: Schmidt Mária elégedett lehet: már Washington-Budapest-Jeruzsálem-tengelyről konferenciáznak a faj- és párttársakkal

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából