Ugrás a cikkhez
Reklám

Itt a mai esti mese felnőtteknek:

Ezekben a pillanatokban Enyingen gyűjtöm az aláírásokat, és közben igyekszem a helyiek kérdéseit megválaszolni. A többség nyitott, érdeklődő. Megszólított egy idős férfi, akivel aztán hosszasan elbeszélgettem. Tanulságos eszmecsere volt mindkettőnk számára, amelynek egy rövid részletét megpróbálom visszaadni:

- Cigányokkal is szóba áll?

- Eddig sem néztem senki származását, ez után sem fogom. Van kedve beszélgetni? Érdekel a véleménye.

- Nézze! Kedvem az volna, de akik cigány embert tesznek a kazánba, azokkal...szóval velük, a rasszistákkal nincs miről. Én is cigány vagyok. Látja? Szakközépiskolát végeztem, sosem volt dolgom a törvénnyel, mindig dolgoztam, a gyerekeimet kitanítattam.

- A Jobbik nem rasszista párt, aki pedig egy cigány ember alá gyújtott a kazánba, az Pócs János, fideszes országgyűlési képviselő.

- .... (csendben hallgat,kendőzetlen meglepődés ül az arcára)

Mint kiderült, az egyik helyi fideszes véleményvezértől hallotta a történet sajátságos értelmezését. Beszélgetőpartnerem elsőre nem is hitte el, hiszen kinek jutna ma már az eszébe a kazánba tenni egy másik embert? (például a fideszes Pócs Jánosnak - megj.) A kezdeti gyanúját végül az oszlatta el, hogy megmutatták neki a kazánban ülő férfi fotóját. Sokáig nem felejtem el az arcát, ahogy nézte a telefonomon a Pócs Jánosról és a kormánypárti politikus kazánba ültetett cigány származású munkatársáról készített videót, és rájött, piszkosul átverték. Ugyanis minden stimmel, a kazán, a mérhetetlen taplóság, a másik emberi méltóságának a sárba tiprása, leszámítva egy apró részletet: a fideszes politikus tette a másik embert a kazánba, fenyegette meg az elégetésével, hogy aztán ezt később viccnek tüntesse fel, és kizárólag a Fidesz tartja Pócs Jánost a mai napig alkalmasnak a közfeladatai ellátására. Csak a Fidesz, és véletlenül sem a Jobbik.

Visszatérve Enyingre: a Fejér megyei város a bandába verődött, bűnözői életmódot folytató csoportjairól vált hírhedté, de legalább ennyire fontos lenne kiszabadítani abból a politikai karanténból és hírzárlatból, amelybe a politika zárta. Mert az enyingiek többet, sokkal többet érdemelnek.

Korábban írtuk:

- Amikor Szkinhed Roy eljut arra a pontra, hogy a német megszállás történelmünk egyik legnagyobb traumája

- "Sneider Tamás ma már inkább hippimúltat választana magának"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából