Ugrás a cikkhez
Reklám

A Farkasok teljes állományának kötelező minden évben számot adnia az elméleti tudásáról, fizikai és szakmai felkészültségéről. A vizsga hétvégéjére lekerül a sikeres alapkiképzéssel megszerzett barett-sapka, majd csak a vizsgák után kerül vissza a jelképes viselet.

Egyben ez egy vízválasztó esemény is, hiszen azon bajtársak, akik nem jelennek meg a barettvédésen (és nincsen érthető indoklásuk), nem számítanak többé az állomány tagjának. Akik nem tudják teljesíteni a vizsgákat, illetve nem érik el az összesítésnél a minimálisan szükséges pontszámokat, ők maradnak a csapatban, de a barettjüket mindaddig nem viselhetik, ameddig nem pótolják a hiányosságaikat.

A pénteki esti érkezés fakultatív volt, hiszen csak kötetlen beszélgetésekre, táborépítésre és a felszerelések előkészítésére került sor.

A szombat reggel fizikai felmérővel kezdődött: 4 km futás (homokos terepen, emelkedőkkel), majd 100 guggolás, 100 fekvőtámasz és 100 felülés (legfeljebb 2 részre bontva). 30 percen belül idő “megfelelt”, 25 percen belüli idő a “kiválóan megfelelt” eredmény. A legjobbak 20 percen belül teljesítették ezt a felmérőt.

Következett egy 45 perces elméleti tesztsor megírása, ami az összes témakört érintette, amit egy farkasnak tudnia kell. Elsősegély, tereptan és tájékozódás, fegyverismerettel és harcászattal és egyéb témákkal kapcsolatos kérdések.




A rendszeresített kötszerek helyes és szakszerű használatának gyakorlására is sor került. C.A.T. és izraeli kötszer használata.




A fegyverismereti vizsga során a biztonsági rendszabályokon túl két típus szét- és összeszerelését kellett bemutatni, miközben az alkatrészek neveit is pontosan tudni kellett.







Egy útvonal-felderítő járőr során az egyének mozgása, viselkedése, eljárása került megvizsgálásra és javításra az oktatók által.







A járőrözést egy 12 km-es menetgyakorlat követte, amit 3 óra alatt kellett együttesen teljesíteni. A menetgyakorlat vezetésére egy olyan bajtárs lett kijelölve, aki nem ismerte a terepet, nem tudta előzetesen, hogy neki kell ezt a feladatot ellátnia, és csak egy térkép állt rendelkezésére a feladat leküzdéséhez.




Az este egy szimulációs gyakorlattal folytatódott. A főkiképzésre készülők beszivárgó-felderítő kisalegységet alkottak, míg a többiek az ellenerőt szimulálták. A terület zárását gépjárműves-hőkamerás, illetve több gyalogos járőr alkotta. “Tűzparancs” volt érvényben, így az esetlegesen lebukók hamar kaphatták az airsoft-sorozatokat. Volt is egy rövid éjszakai hajsza az egyik erdőségben, de a beszivárgók sikeresen elrugaszkodtak az őt üldözőktől a terület gyors körbezárása ellenére, így folytathatták a feladatukat.

A vasárnap reggeli tornával és a szimuláció kiértékelésével kezdődött. A reggeli étkezés után a hangsúly a rövid airsoftos szituációk gyakorlására helyeződött. Harcérintkezések, miközben sérültek is vannak. Hamar kiderült, hogy a kommunikáció és az összeszokottság hozza csak meg a kívánt eredményt, különben egy harctéri sérült ellátása hamar oda vezet, hogy az egész alakzat sérülten fekszik…







Ebéd után fakultatív gyakorlásra került sor, már lazább keretek között, illetve értékeléssel zárult a hétvége.

(Forrás: farkasfalka.com)

"A magyar virtus felébresztése" - 2017-es videó:

 





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából