Ugrás a cikkhez
Reklám

Bizonyára emlékeznek még kedves olvasóink arra a kiszivárogtatott felvételre, melyen az látható, hogy a Gyurcsány-párt egyik ellenállóját - 444-es megfogalmazással - "fegyveres őrök erőszakkal kényszerítik, rángatják és teperik földre". Valójában csak annyi történt, hogy a biztonságiak megelégelték a pofátlankodást, és - szerencsétlenkedve bár, de - megpróbálták eltávolítani a provokátort, aki nagyon boldog volt emiatt, hiszen élőben közvetíthette a "szörnyűséges atrocitást".

Bővebben itt: "Ez az, fiúk!" - végre van miről élőzni - örvendezik egy kis rángatásnak a Fb-huszár gyurcsányista az MTVA-nál

Tegnap ugyanez a zsidó lap közzétett egy másik vágatlan felvételt is az MTVA-tól, melyen az látható, ahogyan ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője, az egyik ügyeletes elmagyarázó ember elmagyarázza, hogyan kell értelmezni a látottakat.

Alapvetően igaza is van ebben a kérdésben, nem ez itt a látnivaló, hanem az, ahogyan a köztévés propaganda készül. Ahogyan a szájába adják egy alkotmányjogásznak, hogy mit kell mondania...

Az első két percben hosszú körmondatokkal magyaráz, ugyanazokat a kifejezéseket ismételgetve újabb és újabb kombinációkban. 1:52-nél a riporter visszaveszi a szót, és akkor az alábbiak hangzanak el:

- Egy szót, ami fontos, és kértek, hogy mondjuk el, hogy az őrök védték, tehát, hogy védték, jó?
- Jó.
- Jó?
- Jó.
- Jó. Erre akkor egy mondat erejéig térjünk ki.

Lomnici biccent, majd ismét bekapcsol, és elmondja azt, amit "kértek" (természetesen ez a rész került adásba is):

A zsidó lap megkérdezte Lomnicitól, előfordult-e, akárcsak véletlenül, alkalomadtán olyasmi, hogy szájába adtak szavakat, vagy instruálták a közmédiában, vagy más csatornán. Azt írta:

Közszerepléseim során, minden esetben a saját belső meggyőződésem alapján fogalmaztam meg válaszaimat.

Segítségére sietett a Demokrata is, a fideszes lapnak adott villáminterjúban azt mondja, hogy korábban többször beszélt ő maga arról, hogy az őrök megvédték a munkatársaikat, erről küldött is anyagot az MTVA-s szerkesztőnek.

Miután viszonylag mostoha körülmények között készült az interjú, emlékeztettek korábbi saját gondolataimra.

Hát persze, valóban így hangzik egy emlékeztető...

Egy szót, ami fontos, és kértek, hogy mondjuk el, hogy az őrök védték, tehát, hogy védték, jó?





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából