Ugrás a cikkhez
Reklám

Rengeteg a feljelentés a közmédia székházában történt rendzavarás miatt. December 16-án ellenzéki képviselők jelentek meg az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) épületében és olyan, üzemi területekre is be akartak menni, amihez még a képviselőknek sincs joguk.

"Be akartak törni a stúdióba, felmásztak a korlátra, üldözték a munkába igyekvő kollégákat – így viselkedek az ellenzéki képviselők decemberben, az MTVA székházában" - tudósít a Híradó. A politikusok országgyűlési képviselői jogaikra hivatkozva léptek be az épületébe. A biztonsági vezető többször is udvariasan figyelmeztette őket, hogy bizonyos üzemi területekre, mint a stúdió és a szerkesztőség, nincs joguk bemenni.

Ők ennek ellenére sem adták fel tervüket, hogy megzavarják az élő adást: többször is nekirontottak a stúdiót védő biztonsági őröknek. Dulakodtak, provokálták őket és mindezt közvetítették a Facebookon.

Mindeközben egész nap csúsztak, másztak, feküdtek és hasaltak az padlón – később kiderült, hogy mindezt előre kitalálták és megszervezték. A DK-s Varju László hol telefonálás, hol videózás közben mondta, hogy éppen verik. A Facebookra számos olyan videót töltöttek fel a képviselők, amelyen azt állítják, bántották őket, megverték társaikat.

A képviselők rendre zaklatták az MTVA munkatársait is, fotózták és videózták őket, Facebookon élő közvetítéseikben sértő megjegyzéseket tettek rájuk.

Az ügy miatt eddig több mint 160 feljelentés érkezett a rendőrséghez. A képviselők részéről azért, mert szerintük erőszakoskodtak velük az épületben. Az MTVA részéről pedig például rágalmazás és garázdaság miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a feljelentéseket a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbította. Ők közleményben azt írták: az MTVA székháznál történt eseményekkel kapcsolatban hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint közérdekű üzem működése megzavarása miatt a feljelentés kiegészítését rendelték el.

(Híradó nyomán)

Kapcsolódó: Az LMP egykori elnökségi titkára szégyelli magát azért, hogy "versenyfetrengőknek" segített mandátumhoz jutni





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából