Ugrás a cikkhez
Reklám

Az N1TV főszerkesztője, Kisberk Szabolcs és két szerkesztője, Magyar Klára és Szilvási Péter Búcsúvideó címmel tett közzé felvételt a csatorna Facebook-oldalán, amelyben a Jobbik választási üzenetére utalva jelzik: "sokakkal ellentétben" nekik tiszta a kezük, magyar a szívük, és a józan eszükre hallgatnak.

A G-nap utáni hírtévés búcsúvideót idéző felvétel a Villányi úti, központi Jobbik-iroda előtt indul.

Frissítés: mindig van valaki, aki marad

A Jobbik sajtóosztálya által küldött közlemény:

A Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány, mint az N1TV médiaszolgáltatója biztosítja minden nézőjét, hogy tovább kívánja működtetni a Nemzeti 1 Televíziót. Több munkatársunk a mai napon váratlanul jelezte, hogy távoznának hazánk első számú webtelevíziójának kötelékéből, ennek ellenére a televízió működni fog továbbra is. Az N1TV élére megbízott főszerkesztőnek Lánczi Richárdot eddigi szerkesztőt neveztük ki, az új munkatársakat hamarosan bemutatjuk.

Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriuma

2. frissítés: az SZDSZ idejében látott húzások

A 444-nek sikerült elérnie Kisberk Szabolcsot, aki elmondta, hogy a választások óta a Jobbik körüli történések miatt álltak fel.

Amikor 2015-ben a Hír TV-től átigazolt, az Alfahírnek még arról beszélt, hogy mindig próbált független újságíróként dolgozni, nem pedig pártmegrendeléseket teljesíteni. Most azt mondta, hogy a N1TV-nél nem éppen így alakult.

A csatorna nem csak a választás előtt volt alárendelve a Jobbik kampányának, de Kisberk szerint április 8-ától csak durvább lett a helyzet.

Az elnökválasztásra utalva azt mondta:

Az SZDSZ idejében láttam olyan húzásokat, mint a tisztújításnál.

3. frissítés: "én annyi mindent láttam a Jobbiknál, hogy abból kijönne egy bűnügyi regény"

Kizárólag morális okai vannak a távozásunknak, a Hír TV-nél kialakult helyzettel való időbeli egybeesés pedig pusztán a véletlen műve – közölte a PestiSrácok.hu kérdésére Kisberk Szabolcs, az N1 TV eddigi főszerkesztője, aki két társával – Magyar Klára és Szilvási Péter szerkesztőkkel – együtt szerdán reggel az N1 TV-n közzétett videóban jelentették be, hogy elhagyják munkahelyüket. A Búcsúvideó-N1 című filmben az újságírók – a Jobbik választási szlogenjére emlékeztetve – azzal indokolták döntésüket, hogy nekik még tiszta a kezük, magyar a szívük, és a józan eszükre hallgatnak. Az N1 TV-től várhatóan, hamarosan még többen távoznak.

Kisberk Szabolcs a PestiSrácok.hu-nak elmondta, hogy bár távozásuknak kizárólag morális okai vannak, a döntésüket már az áprilisi országgyűlési választások, illetve a Jobbik azt követő tisztújítása óta fontolgatták. A volt főszerkesztő szerint a párt, illetve annak új vezetése vállalhatatlan irányba kezdte vinni a Jobbikot, annak legutóbbi tisztújítását pedig az SZDSZ emlékezetes, elcsalt vezetőségi választásához hasonlította. Kisberk kijelentette:

Én a Jobbiknál annyi mindent láttam, hogy abból kijönne egy bűnügyi regény.

Kisberk közölte, hogy őt is meglepte az a helyzet, ami szerda reggelre a Hír TV-nél kialakult, mint mondta, semmilyen párhuzam nincs a szerkesztőivel meghozott döntés és a Hír TV története között. A távozásukat bejelentő videót már kedden este feltöltötték, de csak szerdán reggel élesítették, amikor a Hír TV-nél megkezdődött a gyülekezés, és az új vezetés megérkezésére vártak. Kisberk Szabolcs alaptalannak nevezte azokat a találgatásokat, amelyek szerint munkatársaival együtt a Hír TV-hez készülnének, állítása szerint terveik ugyan vannak, és a sajtóban kívánnak dolgozni a jövőben is, de konkrét döntéseket még nem hoztak. Kisberk hasonlóan nyilatkozott azokról a hírekről is, hogy a Jobbik szakadása után felállt újabb alakulathoz, a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomhoz készülne. Hozzátette: távozásukkal a korábban kilencfős N1 TV-nél mindössze egy szerkesztő maradt, de információi szerint a még maradók közül is többen hamarosan bejelentik felmondásukat.

Az említett videót nemrég megosztotta a Facebookon a Jobbikból korábban kiebrudalt Novák Előd, aki a történteket így kommentálta:

A nemzeti tábor netes televízióját vezető Kisberk Szabolcs, és két főmunkatársa, Magyar Klára és Szilvási Péter búcsúvideója nagyon korrekt. Megértem csalódásukat, nekik sem lehetett könnyű meghozni fájó döntésüket, de a lelkiismeret és a racionalitás is ezt diktálta már. Le a kalappal a Nemzeti Televízió stábja előtt! És ne aggódjunk: mindig a virradat előtti óra a legsötétebb.

Kapcsolódó: Sneider sem sajnálja a kilépőket: "nagyon sokan rendkívül szélsőségesen gondolkoztak"





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából