Ugrás a cikkhez
Reklám

Olvasónk írja:

Évek óta kiállítója vagyok a Temofeszt nevű modellvasút-kiállításnak. Ez Közép-Európa legnagyobb kiállítása a témában. Igazából a vasútmodellezésről kellene szólnia, de tavaly már volt rádió-távirányítású kamion, munkagép, tank, versenyautó, mifene, rádióamatőr klub és old timer autók stb. Vagyis felhígult rendesen a dolog.

Az idei Temofeszt kiemelt látványossága az Élet Menete nevű csürhe marhavagonban berendezett agyhülyítése. A pénteki napra tolják be a marhavagonjukat és a pofájukat a Vasúttörténeti Parkba, ahol kiemelten kedvezményes jegyet biztosítanak péntekre az iskolás csoportoknak, ha hozzák a gyerekeket az agymosó előadásukra.

Azt hiszem, minden becsületes, tisztességes vasútmodellező társam nevében tiltakozhatom egy vasútmodell-kiállítás politikai célú felhasználása ellen, különösen akkor, ha a gyerekek a támadás célpontjai.



Az előző amerikai nagykövet az Élet Menete Alapítvány holovagonja előtt

Késhegyre menő vitát folytattam a kiállítás főszervezőjével, aki megígérte, hogy kordában fogja tartani a mesevagon személyzetét. Nem lesz Tóra-olvasás és nem lesz nácizás. Ha igen, kihúzatja a vagont a parkból abban a pillanatban. Természetesen bennünket is felszólított, hogy normálisan viselkedjünk, naná! Biztosítottam, hogy nem lesz sem karlengetés, sem zsidózászló-égetés...

Abban viszont megegyeztünk, hogy a terepasztalon látható lesz egy eredeti, II. világháborús német szerelvény pontos mása, birodalmi sasos, svasztikás vagonokkal, BR86-os hadimozdonnyal, Tigris tankokkal, miegyébbel. Illetve valamennyi '45 előtti járművünket bemutatjuk.



Aki inkább ehhez hasonló élményre vágyik, keresse a Märklinarium terepasztalát a fűtőház 4. vágányának fordítókorong felőli végénél

Kapcsolódó:

- Véletlenül pont a holovagon mutogatásakor ingyenes a Vasúttörténeti Park

- A gázkamra helyett a vagon lehet a holokamu új szimbóluma





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából