Ugrás a cikkhez
Reklám

Látszólag mindent megtettek az agárdi villában éhen halt gyerekért. A szülők és nagyszülők drága alapanyagokból „bioételeket” főztek neki, a legjobb minőségű ruhákba bújtatták, még a hintőport is külföldről hozatták. A jogerősen lezárt ügy aktái szerint az a legvalószínűbb, hogy a beteges egészségmánia torzította el a gondolkodásukat annyira, hogy elutasították az orvosokat és rögeszmésen hittek egy varázsvesszővel és kézrátétellel vajákoló sarlatánnak.



A szülők és nagyszülők - az első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottak -, valamint az ötödrendű vádlott (Mócsány Bertalan természetgyógyász)

Az elmúlt egy évet börtönben, előzetes letartóztatásban töltötte az agárdi család, amelynek tagjait első fokon 15 év börtönre ítéltek. A végső verdiktre várva az idén meglepetten fogadták azt, hogy mindegyikük ítéletét enyhítette a bíróság, mentális problémákra való tekintettel. Pontosan öt év kellett ahhoz, hogy a kisfiú kínhalálának felelősei megkapják nevetséges büntetésüket.

A másfél éves kisfiúra agyongyötörten, csontsoványan találtak rá a mentősök 2015 áprilisában, majd az éhhalál megállapítása után rögtön a rendőrségre került az ügy.

A család mindennapjai az "egészséges táplálkozás" és a "tisztaságcentrikus élet" körül forogtak. Levegő- és víztisztító berendezéseket, természetes alapanyagból készült étkészletet használtak, biozöldséget és -gyümölcsöt ettek és ételeiket is ezekből készítették.

Betegek szegények

Az agárdi család az úgynevezett orthorexia nervosa betegség tüneteit mutatja a szakértők szerint. Az ebben szenvedők megszállottan sokat foglalkoznak az egészséges táplálkozással.

Homeopátia, természetgyógyászat, parapszichológia

Az agárdi családtagok a hagyományos orvoslást elutasították, a természetgyógyászatban hittek. A nagypapa az interneten kutatott újabb és újabb állítólagos orvosokat, a kisfiúhoz homeopátiás orvos, természetgyógyász és parapszichológus is ellátogatott.

Megfelelő táplálással és kórházi ellátással a gyereket meg lehetett volna gyógyítani, de a kisfiú teljesen elfogyott. A halálakor készült fotók elrettentőek – hangzott el a Kékfény című műsorban. A kisfiú a korának megfelelő 10-12 kg-os testsúly helyett mindössze 4,5 kilót nyomott.



"Doktor" Mócsány Bertalan (mert nálunk bizony neve is van), varázsvesszős kuruzsló honlapja

Amennyiben az állítólagos orvosok, vagy a háziorvos utánanézett volna, mi van kis betegével, a gyerek még ma is élhetne.

A tavaly májusi ítélethirdetéskor az első fokú bíróság mindegyik családtagot 15 évre ítélte. De idén még ezeket a büntetéseket is enyhítették: a szülőkét 12 évre, a nagyszülők pedig 10 és 9 év börtönt kaptak.

(Híradó nyomán)

Korábban írtuk: A halálra éheztetett kisfiú gyilkosainak is enyhítették a büntetését - felmentés és kártérítés majd a következő körben





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából