Ugrás a cikkhez
Reklám

Az alábbi cikkekben hosszasan esik szó egy belgiumi nőről, aki a stockholmi teherautós dzsihadista egyik áldozata volt. Összefoglalásként csak azokat a részeket emeltük ki, melyek számunkra fontosak.

A belga Maïlys Dereymaeker pszichológus volt, és olyan elutasított menedékkérőkkel és illegális bevándorlókkal foglalkozott, akik deportálás előtt álltak.

(Belgian psychologist who helped failed asylum seekers being deported is named as Stockholm terror attack victim)




A La Dernière Heure napilap szerint Maïlys Dereymaeker “nagyon elkötelezett volt a menedékkérők megsegítése iránt”. A korábbi pszichológus a belga Bevándorlási Hivatal fogvatartási központjaiban dolgozott, és gyakran segített illegális bevándorlóknak.

A Het Nieuwsblad tudósítása szerint Dereymaeker “mindig kereste a találkozókat” a fogságban lévő illegális bevándorlókkal. A nő elmondása szerint az volt az óhaja, hogy jobban megértse őket, és hogy “hidakat építsen ki”.

(Stockholm Attack Victim Was Psychiatrist ‘Committed to Helping Asylum Seekers’ Facing Deportation)

Mi a tanulság?

Biztos lesznek olyanok, akik szokás szerint kifogást kifogásra fognak halmozni: nem lehet elítélni, nem felelős a tetteiért, mert hát a liberális agymosás, meg a televízió, meg a szülők hibája, meg ez, meg az, meg amaz…

Elég volt a kifogásokból! Mindenkinek van lehetősége a tapasztalatok alapján történő tanulásra, csak van, aki értelmes és szorgalmas lévén ezt megteszi, és van, aki ostoba és lusta lévén egészen egyszerűen menthetetlen.

Éppen ezért szeretném felhívni a figyelmet Csonthegyi Szilárd szavaira, melyek rámutatnak arra, hogy miért ne hullajtsunk egyetlen könnycseppet sem Maïlys Dereymaekerért és a hozzá hasonló kollaboránsokért:

A folyamatok miértjét fontos érteni, de azt továbbra is szem előtt kell tartani, hogy egy kritikus helyzetben (mint amilyen az életterünk idegenek általi felforgatása, megszállása), mindenféle segítség az ellenség irányába: árulás. Az árulóknak pedig mindig is szigorú büntetés járt. Eredendően jóravaló, de aljasan eltérített ösztönök és jellemvonások ide vagy oda: a szülőföld eredeti kultúrája és nemzete ellen tevékenykedőket könyörtelenül helyükre kell tenni. A hadszíntéren nem kérdezi senki, hogy megtévesztett-e a ránk támadó, vagy öntudatos ellenség. Ha ellenünk tesz, el kell taposni. Nőt, férfit, fehéret, nem fehéret.

(Hidra)

Korábban írtuk: A stockholmi gázoló sajnálja, hogy csak ennyi hitetlent tudott megölni - legfeljebb tíz évet kaphat





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából