Ugrás a cikkhez
Reklám

A gyámügy másodszor emelte ki családjából a 11 éves fiút, miután megszökött az iskolából. A Heim Pál pszichiátriájáról rendőrautóval vitték át a Menyecske utcai gyermekotthonba, ahonnan először megszökött, másodszor pedig kiugrott az ablakon, és megsérült.

Pár hete vitték be Heim Pál Gyermekkórház pszichiátriájára a 11 éves Békei Tibort, aki kicsi kora óta ADHD-ben, vagyis figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenved.



A járőrök Tibiék lakása előtt, a gangon

A fiú anyja szerint Tibort azután szakították el a családjától, hogy megpróbált megszökni az iskolából, miután egy másik gyerek piszkálta, hátracsavarta a kezét.

A fiúnál első osztályban állapították meg a gyógyíthatatlan, de kinőhető figyelemzavart. Rivotrilt, egy addiktív szert kell szednie.

A gyámhatóság a fiút már 2015-ben ki kiemelte a családból, és most ismét így döntöttek, mivel álláspontjuk szerint a Tibor saját magára és környezetére is veszélyes. Családja szerint azonban amikor otthon van, sosincs probléma, mindig nyugodtan viselkedik. Anyja szerint nagyon szereti féléves kistestvérét is, aki hiányzik neki. "Azt mondta, karácsonyra nem szeretne semmit, csak azt, hogy újra otthon lehessen velünk" – mondta az asszony.



Békei Tímea, Tibi édesanyja

A fiút múlt hétfőn átszállították a Menyecske utcai gyermekotthonba, ráadásul rendőrautóval. A gyámügyes és a rendőrök a helyszínen ezt azzal indokolták, hogy a fiú hajlamos elszökni. És valóban: már első nap hazaszökött az otthonból, akkor négy rendőr ment érte. Szerdán pedig kiugrott az otthon második emeletéről, ami miatt megsérült a gerince, eltörött a jobb lábfeje.

A család nem érti, miért nem hagyják, hogy Tibor ott legyen, ahol mindig nyugodtan viselkedik: otthon.

A gyámügy a folyamatban lévő ügyről nem kívánta tájékoztatni a lapot, a kórház és a rendőrség pedig nem reagált a megkeresésre.

(HVG - Borsonline nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából