"Életét vesztette egy tizenéves fiú pénteken délelőtt, miután bemászott a Spartacus sportpálya mellett lévő ruhagyűjtő konténerbe, és beszorult oda" - írja a Veol.hu.

Aztán kiderül, hogy a "fiú" egy 18 év körüli egyedet jelent, akinek alapesetben már van 2-3 pulyája vagy 2-3 leült éve... Szegényke nem tudott kimászni a konténerből, mert beszorult a kis feje, és amikor rátaláltak, már nem élt.Ez a cigánymarasztaló konténer

A Pápai Rendőrkapitányság a Napló megkeresésére megerősítette a haláleset tényét. A rendőrség tájékoztatása szerint a haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a helyi kapitányság munkatársai.
"Ezeket a konténereket nem arra tervezték, hogy emberek ki­-be másszanak belőle"

A Spartacus­ pályaként ismert tókerti sporttelep környékén lakók közül többen mondták, hogy többször látták már, amint "némelyek" (az etnikai háttér igen finom leírása - a szerk.) – fiatalok és idősebbek egyaránt – rendszerint valamilyen segédeszközzel turkálnak a konténerben, hogy abból ruhákat halásszanak ki. Viszont arról senki sem tudott, hogy valaki valaha is megpróbált volna belemászni a "ruhás dobozba".

A járókelők által elmondottakkal egyetértve nyilatkozott egy használtruha­gyűjtő konténereket üzemeltető férfi. Elmondta: rendszeresen kapnak visszajelzéseket, hogy néhányan valamilyen bot végére erősített kampóval próbálnak ruhadarabokat szerezni az ilyen konténerekből

Ez szinte mindenhol gyakori jelenség, ám arról még nem volt tudomásuk, hogy valaki belejutott volna egy konténerbe.

– Nem könnyű belemászni egy ilyen konténerbe, mivel szűk a bedobórés, amin sokszor egy nagyobb ruhászsák is megakad. Ám amennyiben valaki belejut, kijönni már biztosan nem tud a billenőreteszen, ez ép ésszel végiggondolva egyértelmű. Ezeket a konténereket nem arra tervezték, hogy emberek ki­-be másszanak belőle – fogalmazott a konténerkezelő. Megjegyezte, Ausztriában már 15­-20 éve, míg Magyarországon 3­4 esztendeje használnak ilyen használtruhagyűjtő konténereket, és ismeretei szerint nemhogy halálesettel, de mégcsak kisebb sérüléssel járó balesetek sem történtek ezekkel kapcsolatban. Hozzátette, úgy veszi észre, a lakosság részéről nagy igény mutatkozik az ilyen gyűjtőkre, amik rendszeresen több tonnányi ruhanemű újrahasznosítását teszik lehetővé.

Helt Ákos megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte, a használtruha­gyűjtőbe szorult "fiatalember" testét a pápai tűzoltók segítségével szabadították ki a konténerből.

A Veol.hu (egészen pontosan Kovács Erika és Polgár Tibor) annyira szívén viseli a konténerfosztogatók sorsát, hogy még egy szakértőt is megkérdezett: mi a teendő, ha két fekete láb mered ki egy konténerből?

A válasz, ha netán olvasóink is fel akarnának csapni retekvédőnek:

­Tartsuk a lábát, amennyire csak lehet, mert ezzel tehermentesítjük az illető nyakát, és megóvhatjuk egy esetleges fulladástól is ­ - ezt tanácsolta egy ajkai háziorvos, akitől azt kérdeztük meg, mit tehetünk, hogyan segíthetünk akkor, ha azt látjuk, hogy valaki egy ruhagyűjtő konténerbe mászik be, ahogy ez történt Pápán. Azt mondta: véletlenül se próbáljuk megmozdítani, beljebb tolni, vagy kihúzni, mert ezzel súlyos sérülést okozhatunk nála. Emellett, kiáltsunk segítségért, hogy mielőbb szakszerű segítség érkezzen a helyszínre egy ilyen esetben!

Korábban írtuk - ezek a fajtársak olcsóbban megúszták:

- Sérült gyermekek számára gyűjtött ruhát loptak el az ifjú kormánykedvencek

- "Jájjj Istenem, meghálok!" - A rasszista kuka támadása