Ugrás a cikkhez
Reklám

Szeptemberben Berlinben és a kevésbé jelentős Mecklenburg-Elő-Pomerániában rendeznek tartományi választásokat. A nagy kérdés persze, akárcsak a jövő évi parlamenti választásoknál – és mint az utóbbi időben minden voksolásnál – hogy hány százalékot kap a bevándorlásellenes AfD.

Amely ellen az összes többi párt összezár, klasszikus "antifasiszta" egységfrontot képezve, jóllehet az AfD sajnos igencsak messze áll még a szélsőjobboldaliság gyanújától is. Mégsem találtak olyan német reklámügynökséget, amely vállalta volna a kampányukat, az ügynökségek ugyanis féltek attól, hogy a megbízás miatt más ügyfelek majd nem akarnak velük dolgozni. Így aztán végül az AfD-nek külföldön kellett kivitelezőt találnia.

Ennél már csak az érdekesebb, végül milyen plakátok is készültek - írja a plakátokat felfedező Válasz.hu. Persze a bevándorlás a téma, de szó sincs sötét csadoros alakokról vagy terroristákról. Az még várható volt, hogy a kölni szilveszter után lesz plakát fiatal szőke nővel, aki nem szeretné, ha a bevándorlók megtámadnák. Na de a másik kettő...




Az egyiken két homokos hívja fel a figyelmet arra, hogy az iszlám halálos bűnnek tartja a fajtalankodásukat. Vagyis a "radikális" német párt védelmet kínál a ferde hajlamúaknak a muszlimokkal szemben.




A harmadik plakáton pedig egy – szintén nem klasszikus szélsőjobbos célcsoportnak számító – szakállas hipszter panaszkodik arról, hogy az őt kábítószerrel ellátó marokkói díler állami segélyeken élősködik. Ennyit tehát az az AfD szélsőjobboldaliságáról is.








Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából