Ugrás a cikkhez
Reklám

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén vita alakult ki a Magyar Gárdától való elhatárolódásról. A vita hevében Steiner Pál arról beszélt: Orosz Jozefina fontolgatta, hogy sárga csillaggal jelenjen meg következő tévés adásában, mert zsidó, illetve felvenné a rózsaszín háromszöget, mert buzi.




A vitában Steiner Pál szocialista frakcióvezető ezt mondta a szó szerinti jegyzőkönyv szerint: "Tegnap találkoztam Orosz Jóska barátommal, aki egy elég híres újságíró, a zsinagógában, a Három kántor gyönyörű bemutatóján. Elmondta nekem, hogy ő arra készül, hogy a legközelebbi televíziós adásban, amelyet ő vezet, felteszi a sárga csillagot, mert zsidó, és felteszi azt a bizonyos rózsaszínű jelet, amit a koncentrációs táborban kellett hordani, és amely legutoljára az egyik államtitkár mellén virított egy honlapon, mert meleg."

Orosz József elmondta, hogy már a szerdai adásban is úgy köszöntötte a hallgatókat, hogy "Orosz József vagyok, homoszexuális vagyok, cigány vagyok, zsidó vagyok, magyar vagyok", ezzel is szolidaritást vállalva azokkal, akiket a szélsőjobboldal megpróbál kirekeszteni. Orosz emellett elismerte, hogy egy koncerten összefutott Steiner Pállal, de neki is csupán erről a gesztusjellegű bejelentkezésről beszélt.



A Szetey-montázs óriási botrányt robbantott ki


"Nem vagyok felelős egy másik személy, egy politikus tetteiért és nyilatkozataiért" - tette hozzá mindehhez Orosz.  "Sajnálattal vettem tudomásul, hogy Steiner Pál budapesti szocialista frakcióvezető olyan szavakat és szándékot idézett velem kapcsolatban, amelyre nem hatalmaztam fel és a valóságnak sem felelnek meg" - tartalmazza Jozefina közleménye.

(Zsindex nyomán)


Friss hírek az elmúlt 24 órából