Részlet az itt megjelent interjúból (elképzelhető, hogy nem tökéletes a fordítás, amennyiben olaszul értő olvasóink hibát vesznek észre benne, kérjük, jelezzék):

Ma a kötelékek ez a kerület [zsidónegyed] és Jeruzsálem között erősebbek, mint valaha. „Magyarország, ahol élünk; Izrael, ahol a szívünk van” - magyarázza Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke. „Sohasem tudnánk Izrael nélkül élni, ami tényleg segít nekünk és helyi intézményeinknek. Büszkék vagyunk arra, hogy zsidók vagyunk, valamint értékeinkre; meg akarjuk ezeket őrizni anélkül, hogy a magyarok asszimiláljanak minket.”
Oggi i legami tra questo quartiere e Gerusalemme sono più forti che mai. “L’Ungheria è dove abitiamo, Israele dove abbiamo il cuore” spiega Andràs Heisler, presidente della Federazione delle Comunità Ebraiche Ungheresi (MAZSIHISZ ). “Non potremmo mai vivere senza Israele, che aiuta molto noi e le nostre istituzioni locali. Siamo fieri di essere ebrei e dei nostri valori, che vogliamo preservare senza farci assimilare dagli ungheresi”.

Mi a tanulság?

1. A zsidók szíve, azaz hűsége mindig Izraelé, a többi ország legfeljebb a lakhelyük, tehát nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

2. Ha valaki netán párhuzamot próbálna felhozni, hogy Magyarország is segíti a felvidéki, erdélyi és délvidéki magyarokat, ezért nincs gond az itt-ott élő zsidók számára nyújtott izraeli támogatásával, az jobban teszi, ha ezt az aljas csúsztatást befejezi: a külhoni magyarok nem hagyták el a szülőföldjüket, hanem a megkérdezésük nélkül változtatták meg a határokat, ellenben a zsidók elhagyták a Földközi-tenger túloldalán lévő hazájukat, és több száz vagy több ezer kilométerre lévő országokba vándoroltak be.

3. A zsidók nem magyarok, hiszen egy nép saját magát nem kell hogy asszimilálja, ráadásul meg is akarják őrizni kívülállóságukat. Éppen ezért nincs olyan, hogy magyar zsidó, csak magyar állampolgárságú zsidó van.

(Hidra - Kuruc.info)