Az N1TV nagy hirtelenséggel lapátra tett operatőre az izraeli írott és elektronikus sajtóban is címoldalra került a rendőrök elől szökni próbáló migráns állítólagos elgáncsolása miatt. A héber hírportálok a Röszke határában tartózkodó tévéstábok fölvételeit átvéve videókat is mellékeltek a szenzációssá hizlalt hírhez. Az izraeli olvasók egy része kommentként gyorsan hozzáfűzi, hogy nincs mit csodálkozni, hiszen a magyarok így viselkedtek a zsidókkal is a második világháború idején...



Az állítólagos gáncsolás (Fotó: Reuters)

A Ná'áná hírportál vezető hírként közölte tegnap a hölgy egyéni akcióját, de már a főcímben is olvashatjuk, hogy tettéért azonnal elbocsátották a munkahelyéről. A beszámolóból az olvasó megtudhatja azt is, hogy egy Stefan Richter nevű újságíró rögzítette a nemzetközi érdeklődést kiváltó videófölvételt. A hírportál persze nem felejti el hozzáfűzni: "Az operatőr cselekedete egyáltalán nem meglepő, mert a bevándorlást ellenző 'testület' (sic!) tagja". A hírt közlő legtöbb izraeli portál az operatőr fényképét is kitette.

"Döbbenet Magyarországon" főcímmel a Má'árív című napilap világhálós kiadása is vezető hírként számol be az esetről, amelynek alcímében megjegyzi: "Európa a csúnyábbik arcát mutatja a mostani menekültválság idején". A Calcalist című, gazdasági ügyekkel foglalkozó izraeli héber hírportál a menekültválság ürügyén - egyértelműen magyarországi zsidó forrásokra támaszkodva - Orbán Viktort veszi kezelésbe: "Európa vezetői fenegyerekének" nevezi, fölrója neki, hogy keresztény Európát szeretne, jó barátságban van "Európa legelszigeteltebb elnökével", Vlagyimir Putyinnal, illetve szemére veti, hogy hajthatatlan magatartást tanúsít az azonos neműek (értsd: ferde hajlamúak - J. K.) "házasságával" szemben.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

Frissítés: közben más felvételek is napvilágot láttak: az egyiken például - a rugdosós esettel ellentétben, ahol nyilvánvaló a helyzet - nem egyértelmű, hogy valóban a gáncsolási kísérlettől esik el a határsértő, vagy anélkül is elbukott volna:

Ugyanezt bizonygatja az alábbi, lassított videó feltöltője:

2. frissítés: Közben tudomásunkra jutott, hogy az N1TV elbocsátott operatőrének állítólagos cselekedetéről szóló hírt több más, általunk fentebb eddig nem szemlézett izraeli héber hírportál is közölte. Csak néhányat említünk közülük.

Az igen népszerű, szélsőjobboldali Jiszráél Há-Jom (Izrael Ma) című héber hírportál videórovata "Magyar operatőrnő szíriai menekülteket rugdosott" címmel tett ki egy videót az esetről.

De vezető helyen számol be a hírről a Háárec is, amelynek nyomán az eddig több mint fél száz izraeli kommentelő válogatott trágárságokkal illeti - beleszőve a történetbe a hetven évvel ezelőtti eseményeket is - mocskolja a magyarokat. A Háárec azt is írja, hogy az N1TV a Facebook-oldalán ítélte el volt munkatársát... A Háárec elrettentés- és magyarázatképpen idézi Orbán Viktor magyar miniszterelnököt: "A Törökországon keresztül Európába érkező migránsok úgy akarnak élni, mint a németek, s ennek semmi köze a személyes biztonságukhoz."

Az általunk gyakran szemlézett, szintén igen olvasott Válláh!Hádásot hírportál is kiveszi részét a szörnyülködésből, hangsúlyozván azt, hogy "a jobboldali magyar kormány hajthatatlan politikát folytat és kemény szavakkal illeti a menekülteket, akik szerinte veszélyt jelentenek az európai fejlődésre és a keresztény értékekre." A Jobbik fölemlítése nélkül persze nem igazán hír a héber hír, ezért ezt a Válláh!Hádásot ezúttal sem mulasztja el: "Az N1TV csatorna hetente műsorokat készít és sugároz Vona Gáborral, a szélsőjobboldali, rasszista Jobbik Párt vezérével". (Kell ennél jobb reklám Vona Gábornak és az N1 TV-nek? - J. K.)

A másik igen népszerű izraeli lap, a Jediot Áháronot világhálós kiadása sem maradhatott közömbös az operatőr állítólagos, egyes videófölvételek szerint el sem követett tettével szemben. A hírportál főcíme szerint az eset "az egész világot megdöbbentette és dühöt váltott ki." A Jediot Áháronot cikkét eddig több mint háromszáz olvasó kommentelte, s a legtöbben mocskolják a magyarokat.



A lába állítólag el sem érte a migránst (Fotó: Reuters)

El-Kudszi - Kuruc.info