Ugrás a cikkhez
Reklám

– Ez a hatórás operáció az orvosok szerint is brutális volt. Minden rendben ment, csak azt nem lehetett tudni, hogy túlélem – kezdte a P. Mobil vezetője, akinek június 29-én vették ki májának rákfoltos felét. Schuster Lóránt úgy tűnik, örök és elpusztíthatatlan.



Mivel a mája nagy részét kivették, csak alkoholmentes sört ihat hátralévő életében (Fotó: Pozsonyi Zita)

– Öcsém szerint kidögölve jöttek ki az orvosok a műtőből. Tizenhat csomag vért kaptam, és arra ébredtem, hogy morfiumban úszom. Ez tartott két hétig, közben nagyanyám is megjelent nekem, méghozzá fekete-fehérben. Nagyon kemény volt. Meg az is, hogy mindenhol csövek lógtak ki belőlem. Úgy néztem ki, mint egy telefonközpont. Aztán megjöttek a leletek, és az orvos közölte, gyógyult vagyok, és hozzátette, ezt száz emberből egy éli túl – idézte fel Schuster, aki tavaly márciusban tudta meg, vastagbelét és máját is megtámadta a gyilkos kór.



A kemoterápiás kezelés alatt kihullott a haja tavaly decemberben (Fotó: Isza Ferenc)

A kesztyűt felvette, és 46 évig növesztett hajának maradékát levágta.

– Engem a halállal nem lehet megijeszteni, de 16 kemó és négy műtét után befejeztem. Nem vállalok többet, lesz, ami lesz. Gyógyulttá nyilvánítom magam – mondta keserűn Lóri, akin bizony látszik az igénybevétel. – Csak tíz kilót fogytam, de teljesen legyengültem, és nem tagadom, voltak durva gondolataim a morfiummámorban. Amikor a nővér tizedjére polírozta a farkamat, és tette bele a katétert, azt kívántam, bárcsak elaltatnának, és akkor keltenének fel, amikor mehetek haza. Bár kezdetben itthon is csak feküdni tudtam. Amikor varratszedésre vittek, már attól izomlázam lett, hogy a kocsihoz levánszorogtam – emlékezett, de fölcsillant a szeme, amint a jéghideg alkoholmentes sört kihozták neki. – Másfél éve nem ittam alkoholt, és már nem is fogok, bár van rá esély, hogy a májam regenerálódik, és két év alatt visszanő. Addig viszont az étrendemre is ügyelnem kell – foglalta össze Lóri, aki lélekben a P. Mobillal volt.

– A koncertek napján néztem az órát, és arra gondoltam, most léphetnek a színpadra. Most újra szervezem a bulikat, és alig várom, hogy újra velük legyek, de csak a közelebbi koncertekre fogom elkísérni a bandát – mondta a túlélő legenda, és egy lóris sóhajtás után hozzátette: – Ha nem lenne Mobil, abba most belehaltam volna.

(Blikk nyomán)

Kapcsolódó: Kivették Schuster Lóránt fél máját





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából