Ugrás a cikkhez
Reklám

Megjelent a Kuruc.info embere egy sajtótájékoztatón, Kurucinfós provokáció a Pázmányon, A kurucinfó állítólagos tudósítója szerint a holokauszt tény - ilyen és ehhez hasonló címmel jelentek meg ma sorra a liberális sajtó cikkei, s a egyik-másikuk már az ügyészséget ostromolja, afelől érdeklődvén, "indít-e eljárást az illegálisan működő Kurucinfo portállal kapcsolatban, amelynek tudósítója nyílt színen, nevét, arcát vállalva tett fel kérdéseket egy sajtótájékoztatón". Nos, megnyugtatunk mindenkit: a ballibeket afelől, hogy a szóban forgó fiatalember nem tudósítónk, olvasóinkat pedig afelől, hogy egyetlen olyan tudósítónk sincs, aki szerint a holokamu tény volna, nem hogy "a történelem egyik legszörnyűbb sötét oldala".



Hatalmas volt az érdeklődés

A történet persze megint a zsidókkal és talpnyalóikkal kezdődik: ők jelentették be, hogy a Pázmányon kötelező tantárgy lesz az úgynevezett holokauszt, s e csodálatos, Európában egyedülálló "fejlődéssel" sajtóértekezleten készülnek eldicsekedni. Az ezt hírül adó cikkünkben megjegyeztük:

Ha lenne néhány vállalkozó kedvű olvasónk, aki megjelenne és feltenné kérdéseit a konferencián, örömmel vennénk, ha tapasztalatait "papírra vetné", és megosztaná a magunkfajtákkal, hátha mi is tudnánk tanulni az ott elhangzott (ki)oktatásból.

A nagy esemény után kaptunk egy levelet egy egyetemi hallgatótól - aki, nem nehéz kitalálni, azonos a tudósítónkként emlegetett fiatalemberrel -, hogy felhívásunk hatására, kíváncsiságból, tudósítói szándék nélkül látogatott el a sajtótájékoztatóra.

Ott, a Pázmány második emeletén, a díszterem előtt derült ki, hogy valójában kellene egy sajtóorgánum, amelynek a küldöttjeként odamentem. Ilyen médium természetesen nem volt, viszont nagyon szerettem volna bemenni, úgyhogy úgy gondoltam, hogy húzok egy merészet, és beírom a kurucinfo.hu-t. Igen, helytelenül van írva, mert, mint mondtam, ritkán látogatom az oldalt, de olybá’ tűnt, ez senkinek nem tűnt fel odabent.

Ez már a sajtóesemény után nekünk közlésre küldött szövegéből származik. Ez azonban végül nem jelent meg oldalunkon, tehát nem felel meg a valóságnak az Origó azon közlése:

A sajtótájékoztatóról szóló tudósítás megjelent a kuruc.infón, ebben "holokamunak" nevezik a népirtást. Az újságíró alá is írta a cikket.

Ha az Origó szerzői és szerkesztői legalább fele akkora figyelemmel végeznék a munkájukat, mint egy szunyókáló fideszes képviselő, akkor láthatnák az eredeti cikkben, hogy maga a tudósítás a VS nevű - egyébként ugyancsak zsidó - oldalról származik, az alatta olvasható, aláírt szöveg pedig nem más, mint egy olvasói levél.

De térjünk még vissza egy gondolat erejéig a "tudósítónkhoz", aki említette, hogy még csak nem is rendszeres olvasónk. A már idézett irománya folytatásában meg is indokolja, miért.

Felmerülhet a kérdés a kedves olvasóban, hogy miért csak ritkán böngészem az oldalt, amelynek önkényesen az „alkalmazottjává” neveztem ki magam. Nos, ennek több oka is van, de talán a legfontosabb a cikk szempontjából, hogy én nem tagadom a Holokausztot. Nem mintha azt gondolnám, hogy valóban megtörtént, de a társadalmi stabilitás szempontjából jobb, ha mindenki egyetért a kérdésben. Jelenleg pedig úgy vélem a többség úgy gondolja, hogy volt Holokauszt, úgyhogy én is. Azt sem mondom persze, hogy a Holokauszt nem történt meg, amit mondok, az az, hogy az egész történelem nem megismételhető eseményekre épül, ezáltal a történelmi „tények” hitelességét megkérdőjelezni gyerekjáték, hisz azok végső soron mindig emberekre épülnek, az emberek pedig hazudhatnak. Mind a „holohívő”, mind a „holotagadó” oldalon. Én a magam részéről nem érzek rá kötelességet, hogy eldöntsem, melyiknek van igaza, mert őszintén szóval szerintem az egész világtörténelem majdhogynem lényegtelen.

Ugyanakkor ő is helyteleníti a kötelező tantárgyként való bevezetést, annak ellenére, hogy a zsidó legendárium szerinte az "egyik legsötétebb fejezet az emberiség történetében":

Most azt kérdezheti az ember, hogy ha ennyire minden-mindegy elveket vallok a történelemmel kapcsolatban, akkor mi vett rá arra, hogy elmenjek a sajtótájékoztatóra. Egyrészt én, és azok a (holokausztot egyébként elfogadó) barátaim, akikkel beszéltem erről, mind érthetetlennek tartjuk, hogy miért kell valakinek a szakképzését egy ilyen tárgyal terhelni. Még ha el is fogadjuk, hogy a holokauszt megtörtént (ahogy a katolikus egyház is elfogadja, ami később fontos lesz), akkor is el kell ismernünk, hogy bár az az egyik legsötétebb fejezet az emberiség történetében, de ennyi, és nem több. Vannak még legalább ennyire sötét foltok a történelemkönyvek lapjain. Sőt igazából bármelyik szempontból is tekintjük a Holokausztot, még a „hivatalos” történelemben is lehet találni mészárlásokat, amelyek számszerűleg szörnyűbbek voltak, mint a Holokauszt.

És itt véget is ér a legújabb liberális szenzáció: nem is tudósítónk, nem is holocáfoló, de még csak nem is szélsőjobbos, "csak" egy állampolgár, akinek még úgy is elege van a holoagymosásból, hogy meggyőződése: az "egyik legsötétebb fejezet az emberiség történetében" valóban megtörtént, ráadásul úgy, ahogy azt a zsidók törvényi erővel hirdetik és hirdetni kényszerítik (legalább ezerféle változatban, de ebbe most nem menjünk újra bele).

A végére pedig egy kis függelék: így tudósított a zsidó sajtó a mai "szenzációról"

(Csak a fentiekre vonatkozó részeket közöljük, és csak azoktól idézünk, akik nem csak átvették a Népszabadság-szöveget, hanem hozzá is tettek valamit - nincsenek sokan, ugyanis, mint a fenti fényképen látható, alig lézengett egy-két újságíró a "történelmi mérföldkő" letételén):

Nol: Kurucinfós provokáció a Pázmányon

(...)

Az eseményen megjelent egy olyan személy is, aki magát a Kurucinfo hírportál tudósítójaként azonosította.

(...)

Az úgynevezett alapozó képzés – A holokauszt és emlékezete címmel – szeptemberben indul, féléves lesz, hasonlóan a Bevezetés a katolikus hit rendszerébe című tárgyhoz.

A bejelentés jelentőségéhez méltatlan volt azonban, hogy a rendezvényen föltűnt a hazai szélsőjobboldal is. A sajtótájékoztatón megjelent például egy férfi, aki magát az illegálisan működő, szélsőségesen gyűlöletkeltő portál, a Kurucinfo tudósítójaként azonosította, s elmondása szerint a Budapesti Műszaki Egyetem vegyészmérnök hallgatójaként önként ír az oldalnak.



"A Kurucinfo újságírója is kérdezett a sajtótájékoztatón. Ha médiahekk, az a baj, ha valóban onnan küldték, az." (Móricz-Sabján Simon / Népszabadság)

[Az izraeli nagykövet] Hangsúlyozta: a holokauszt nem a náci haláltáborokkal kezdődött, hanem azzal a kővel, amellyel bedobták egy zsidó boltos kirakatát, az antiszemita kijelentésekkel, és azzal, amikor valakit a származása miatt köptek le az utcán. – Az antiszemitizmus az alapja a holokausztnak – szögezte le, amit nem álltak meg szó nélkül a szélsőjobboldalt képviselők – az Alfahír nevű portál és a Kurucinfo egymást követően tette fel a provokatív kérdéseket. A rektor és a nagykövet bölcsen, távolságtartóan és türelmesen válaszolt az egyebek mellett a holokausztot relativizáló fölvetésekre is.

A Népszabadság hivatalos úton is megkeresi az ügyészséget, hogy indít-e eljárást az illegálisan működő Kurucinfo portállal kapcsolatban, amelynek tudósítója nyílt színen, nevét, arcát vállalva tett fel kérdéseket egy sajtótájékoztatón.

ATV: A kurucinfó állítólagos tudósítója szerint a holokauszt tény

Az eseményen megjelent egy férfi, aki a Népszabadság tudósítása szerint magát a neonáci, holokauszttagadó Kurucinfo hírportál tudósítójaként azonosította. Az ATV felvételéből nem derül ki, hogy a férfi valóban a szélsőséges portál munkatársa-e.

A férfi zavaros beszédében többször is tényként ismeri el a holokausztot, ami szerinte „a történelem egyik legszörnyűbb sötét oldala”. Hozzáteszi: a tantárgy oktatása „egy újabb bizonyíték lehet a holokauszttagadóknak arra, hogy a zsidóság irányítja Magyarországot”.

Origó: Holokamuzó újságíró kérdezte az izraeli nagykövetet

Provokatív kérdéseket szegezett a kuruc.info állítólagos tudósítója az izraeli nagykövetnek a Pázmány Péter egyetemen.

(...)

A sajtótájékoztatón megjelent a radikális jobboldali nézeteiről ismert, illegalitásban működő Kuruc.info állítólagos tudósítója is. A Népszabadság helyszíni tudósítása szerint az újságíró provokatív kérdéseket tett fel a rektornak és Ilan Mornak, Izrael budapesti nagykövetének is. A Népszabadság szerint a rektor és a nagykövet is távolságtartóan és türelmesen válaszolt a holokausztot relativizáló felvetésekre is.

A kérdező a Kurucinfo tudósítójaként azonosította magát, s elmondása szerint a Budapesti Műszaki Egyetem vegyészmérnök hallgatójaként önként ír az oldalnak. A sajtótájékoztatóról szóló tudósítás megjelent a kuruc.infón, ebben "holokamunak" nevezik a népirtást. Az újságíró alá is írta a cikket.

(Ezt fent egyszer már megcáfoltuk - a szerk.)

Törölték a cikket

Korábban az Origo is hírt adott róla, hogy a bíróság januárban elrendelte a Kuruc.info holokauszt-tagadó cikkének törlését a bíróság. A portál 2013 júliusában tett közzé egy cikket az Auschwitzban fogva tartott zsidókról. Az írás kétségbe vonta a haláltáborban történt rémtetteket, hozzátéve: „ilyenek még mutatóban sem történtek”.

A bíróság első fokon elrendelte a cikk hozzáférhetetlenné tételét. A bíróság akkor egy munkanapot adott az amerikai székhelyű tárhelyszolgáltatónak arra, hogy a cikket tegye végérvényesen elérhetetlenné, illetőleg törölje adatbázisából. Ez időközben megtörtént.

Nos, lássuk, mi igaz ebből az újabb állításból! Döntse el a kedves olvasó, erről van szó: Elbocsátó levelek, fizetési kimutatások, precíz adatkezelés - "unortodox" dokumentumok Auschwitzból

(Kuruc.info - nem, ezt sem Budapesti Műszaki Egyetem vegyészmérnök hallgatója írta)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából