Ugrás a cikkhez
Reklám

Ez a felvétel a tegnapi, tiszaeszlári Solymosi Eszter-megemlékezésen készült, amelyet a Magyar Nemzeti Front szervezett, de számos hazafias egyesület megjelent a mintegy 300 főnyi résztvevőt számláló rendezvényen.




Miként közismert, a 14 éves kis parasztlányt 1882. április 1-jén, a községben összegyűlt zsidó sakterek a helyi ortodox zsinagóga pitvarában meggyilkolták. Az áldozat holtteste soha nem került elő. "Természetesen és a biológiai-fizikai törvényeknek teljesen hihető módon" 80 nappal később, június 18-án a tetthelytől 10 kilométernyire, Tiszadadánál, a Csonkafüzesnek nevezett helyen felbukkant egy női hulla. Mit ad Isten, a meggyilkolt Eszter ruháiba volt öltöztetve, s bal kezére egy sárga papírba kötözve ott volt az a festék is, amelyet a tragikus sorsú kislány utolsó útján a helyi Kohlmayer-kereskedésben vásárolt. Mert ugye teljesen élet- és törvényszerű, hogy egy állítólagosan öngyilkosságot elkövetett gyermeklány (a Tiszába ölte magát) holtteste 80 nap után fog teljesen romlatlan állapotban a felszínre kerülni. Miként az is, hogy a kezére kötözött papír és festék sem oldódik fel a Tisza vizében ennyi idő alatt. Arról nem is szólva, hogy a tavaszi tiszai áradás gyors sodrása majd 3 hónap alatt csak 10 kilométerre sodorja eltűnésének színhelyétől. S mindezt betetézve - miként azt az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat megállapította -, Szegény Solymosi Eszter holtában a víz alatt mintegy 10 évet öregedett, lévén a vízi hulla életkora 18-20 év közötti, haja tarra leborotvált (ortodox zsidó szokás), szeméremszőrzete úgyszintén, hüvelye erősen tágult, ami a rendszeres nemi életre utal, tüdejében víz nem volt, végül tüdővészben múlt ki. Magyarán egy zsidó kurva holttestét húzták le a folyón a máramarosi tutajosok, s a megfelelő pillanatban elvágták a kötelet - ezt bizonyítják a holttest csuklóin lévő külsérelmi bevágódási nyomok is -, s ezt a hullát prezentálta az Eötvös Károly vezette védelem Solymosi Eszter földi maradványaként. Teljesen hihető az egész, nemde?

Mindezek ellenére a gyilkos gazembereket és tettestársaikat a Nyíregyházi Törvényszék egytől egyig felmentette a nagy mesemondó ügyvéd, Eötvös Károly hathatós közreműködésének eredményeképpen 1883. augusztus 3-ai ítéletével, amely 1884-ben jogerőre emelkedett. S hivatalosan máig ebben a mesében kell és illik hinni. Szerencsére az Eötvös Károly-tagadás és a Tiszaeszlár-revízió még nem esik a 269/C hatálya alá, és nem bűncselekmény.

Lipusz Zsolt - Kuruc.info

Frissítés: videón az elhangzott előadások:

Kapcsolódó:

- Marschalkó Lajos kötelező írása: Mi volt a tiszaeszlári per?

- Máig élő tabu: Solymosi Eszter meggyilkolása és a tiszaeszlári per

- "Solymosi Eszter vére" a bíróság előtt - lapszemle 1938-ból

- Erdélyi József "kizavarása a magyar irodalomból" a Solymosi Eszter vére című költemény miatt (további elhallgatott versekkel)
- Erdélyi József zsidók általi meghurcolása Solymosi Eszter vére című költeménye miatt

 - Solymosi Eszter "konzervvérén" gúnyolódnak meggyilkolásának évfordulóján a zsidók

- Botrány: emléktáblájuk van a Solymosi Esztert lemészárló zsidóknak Nyíregyházán





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából