Ugrás a cikkhez
Reklám



Liana Janáckova
Liana Janáckova polgármester, ugyanakkor szenátor és a cseh felsőház emberi jogi bizottságának elnöke. Mint ilyen, kétségbevonhatatlanul illetékesnek tekinthető emberi jogi kérdésekben. Nos, ő úgy látja biztosíthatónak a csehek jogainak megvédését, ha kiirtják vagy repülőre teszik, de legalább elektromos szögesdrót mögé teszik az állampolgárokat veszélyeztető cigányhordákat.

A szenátor körültekintő megoldási javaslatcsomagja sajnos csak most került nyilvánosságra Csehországban, és - fájdalom - nem a csehek (és Európa) egyik gondjának megoldási javaslataként, hanem lejárató szándék által vezérelt kiszivárogtatás útján.

Liana Janáckova, a cseh felsőház emberjogi bizottságának alelnöke többek között azt mondta: "Állítsanak ki nekem egy engedélyt, hogy lehet lőfegyverem és hogy felhatalmaznak engem a kiirtásukra, és megyek, megcsinálom".

Janácková másik javaslata szerint az észak-morvaországi Ostravának abban a városrészében, ahol egyben polgármester is, a cigányokat egy magasra kerítéssel körülvett helyre kellene telepíteni, a kerítést pedig állandóan elektromos feszültség alatt tartani.

A cseh cigány honlapon közzétett hanganyag tanúsága szerint azt is sajnálta, hogy néhány évvel ezelőtt ingyen repülőjeggyel sem sikerült külföldre küldenie az élősködőket. Hozzátette, hogy az otthon maradók "egyébként is újra elszaporodtak volna".

A Függetlenek mozgalmához tartozó szenátor asszony néhány hónapja került a városrész polgármesteri posztjára. A lakossági fórumon rögzített hanganyagot legfőbb helyi politikai ellenfeléhez, az előző polgármesterhez juttatta el annak rögzítője.

Janácková sajnos meghátrált, és nyilvánosan "megbánást" tanúsított, s azzal védekezik, hogy elvesztette az önuralmát (holott ezen javaslatok higgadt, körültekintő elmére vallanak - a szerk.). A közvélemény azonban valószínűleg nem éri be ennyivel. Egyes jogi szakértők szerint a politikus megszegte szenátori esküjét. A szenátus elnöke jelezte: az ügy a mandátumvizsgáló és mentelmi bizottság elé kerül.

(Kuruc.info - FH nyomán)

Szerkesztőségünk néhány képpel szemlélteti a helyzetet, amelyről beszélünk úgy általában. Konkrétan egy felvidéki, rézművesék által lepuszított kassai lakótelepről származnak a fotók, de minden országban minden hely erre a sorsra jut, ahol elszaporodnak. "Nyilván" a rasszista fehérek miatt.



Én is egyetemi tanár leszek



Én pedig komoly üzletember



Munkában megfáradt környezetvédők a Milyen disznót? Kft-től



Iskolába is imádnak járni



Alternatív hulladékkezelés



Kisebbségi kultúra: hát nem gyönyörű?


Friss hírek az elmúlt 24 órából