Ugrás a cikkhez
Reklám

Ha ellenünk tüntetnének, netán még gyerekeiket is felvonultatnák, az nem volna más, mint egy kíváncsi, unintelligens, nyálcsorgató bámészkodó gyülekezés! - írja a Jobbik kommunikációs igazgatójának egy jámbor, amúgy felvonulásra készülődő transzvesztita. Jónás Levente válaszol, ahogy ezt illik, szerkesztőségünk jóvoltából pedig Önök megtekinthetik, hogy zajlik egy ilyen levélváltás.

Jónás Levente

Kommunikációs igazgató Úrnak
JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM

Tisztelt Jónás Levente Úr!

Felhívás szolidalításra!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nyílt konfrontációra készül a melegek ellen, ennek a napokban éles hangú, antidemokratikus jellegű felhívásban adott hangot a média különböző fórumain, így az internetes oldalán a Tüntetés a melegfelvonuláson című cikkével.

A Jobbik Mozgalom fennállása óta mindent elkövet, hogy hamis és álságos állításaival, antidemokratikus és teljességgel irreális kijelentéseivel negatív irányba befolyásolja -leginkább célba vett közönsége-, a fiatalság demokratikus gondolkodását, egészséges szellemi, erkölcsi, politikai fejlődését.

Támadják a rendszerváltás óta a kialakult több párt rendszert, támadják Magyarországnak az Európai Unióba való belépését, az államhatalom politikai és gazdasági lépéseit.

Nyíltan hangoztatják revizionista, antidemokratikus nézeteiket, gyakran a vallásosság hamis álarca mögé bújva.

Ma, amikor világszerte polgárjogot nyert, elismerést és támogatást kap az ember nemi hovatartozásának szabadsága, amikor a fejlett nyugati államokban a szexuálisan más erkölcsi és szellemi elveket vallók a legmagasabb szintű támogatást kapják, amikor lehetővé vált egyneműek együttélése, házasságkötése, és mindenféle megkülönböztetéstől mentes civilizált élete, ma, amikor Magyarországon is egyértelműen az az irányadó elv, hogy békésen,

háborítatlanul élhessen, azonos jogokat gyakorolhasson, ugyanakkor azonos kötelezettségeket teljesítsen minden ember, legyen magyar vagy nem magyar, gondolkodjon és éljen a szexualitás terén is úgy, ahogyan akar, - a Jobbik Magyarországért Mozgalom álságos nézeteivel éppen a gyermekek védelme érdekeire hivatkozva nyíltan támadást intéz ellenünk.

A másság elismert és elfogadott a ma Magyarországán, a valóság durva meghamisítása a gyerekek védelmére hivatkozás, képmutató és ellenséges a törvényesen engedélyezett felvonulásunk elleni demonstrációra való felhívás.

Számtalan olyan ember él közöttünk, aki emberségből, szeretetből, a másokért való tenni akarás sokszoros bizonyításából naponta jelesre vizsgázik. Vegyük például Desiré Dubounet transzvesztita előadó művészt, aki több száz ember megélhetését teszi lehetővé, vagy Terry Black-et, aki nagy szeretetben, szép családban, kiváló apaként neveli örökbe fogadott gyermekeit. Mi nem bántunk senkit, mi nem támadjuk, ellenkezőleg minden alkalommal lojalitásunkról biztosítjuk a jelenlegi politikai rendszert, mi csak azt szeretnénk, de ezt el is várjuk, hogy egyenlő jogaink legyenek, mint a többi embernek, és mindenki tartsa tiszteletben a mi nemi identitásunkat, csakúgy, mint mi is megadjuk a tiszteletet mindazoknak, akik nem állnak az utunkba.

Az Önök felhívása pontosan az elérni szándékolt célnak az ellenkezőjét érné el. Ha ellenünk tüntetnének, netán még gyerekeiket is felvonultatnák, az nem volna más, mint egy kíváncsi, unintelligens, nyálcsorgató bámészkodó gyülekezés!

Ha Önök kamerákat, fényképezőgépeket, egyéb rögzítő eszközöket alkalmaznának a tüntetésükön, azzal a mi személyiségi jogainkat sértenék, és megígérhetem a felvonuló békés meleg társadalom nevében, hogy ebben az esetben nem fogjuk elmulasztani a szükséges törvényes lépések megtételét!

Kérjük tehát, hogy tanúsítsanak több önmérsékletet, és ezúttal se zavarják a köreinket!

Tisztelettel:
Amanda Elstak
Transzvesztita énekes-előadóművész, műsorvezető




Amanda kliensei



Tisztelt Amanda Elstak!

Köszönöm a nekem címzett levelet, mert ezzel is csak a Jobbik álláspontját és felhívásának szükségszerűségét támasztja alá. Mellőzöm a minősítését azoknak a rágalmaknak és felületes jelzőknek, amellyel ön a Jobbikot illette, ezt az olvasókra bízom. Ellenben reagálni kívánok felszólítására.

Elöljáróban: elfogadom, hogy az egész „meleg társadalom” nevében ír, amennyiben Ön is, azt hogy én nemcsak Mozgalmunk, hanem az egész egészséges magyar társadalom nevében.

Mert egy dolog a homoszexualitás tényét elfogadni, sőt befogadni: e tekintetben Magyarországon önöknek nem lehet okuk panaszra. Az ön által képviselt szexuális másságot semmilyen tekintetben nem üldözik Magyarországon, senkit nem ér emiatt hátrány. Önöknek nyilvános klubjaik, virágzó szubkultúrájuk, sőt egész kis iparáguk van: hiszen azt írta levelében, hogy „Desiré Dubounet transzvesztita előadó művész (…) több száz ember megélhetését teszi lehetővé”. Önök tehát toleráltatnak hazánkban annak ellenére, hogy a felmérések szerint a lakosság inkább tiltaná még a homoszexuális klubok működését is. (!)

De más dolog mindezt harsányan és látványosan, fesztiválszerűen hirdetni a főváros szívében békés módon ugyan, de olyan ocsmány módon viselkedve, ami jóérzésű emberben hányingert kelt. Mert senki nem kíváncsi magukra és sorstragédiájukra. Az a harsány, kóros exhibicionizmussal történő szexuális önkifejezés ráadásul törvényt is sért, ahogyan önök következmények nélkül meg is sértették azt nem egyszer az elmúlt években. Nem kívánjuk, hogy így, nyilvánosan reklámozzák másságukat, perverz toborzásként, obszcén médiaeseménnyé, szexhirdetéssé szerkesztve a kóros és közönséges magamutogatást.

Továbbra sem lehet egyetérteni azzal, hogy a homoszexualitás az ifjúság "egészséges" fejlődését szolgálná - mint írja. A homoszexuálisok akkor hogyan jöttek volna a világra? Ha ez volna az "egészséges" fejlődés útja, akkor az egész probléma néhány emberöltőn belül megszűnne, nem lennének sem hetero-, sem homoszexuálisok, kihalna az emberiség. Ez pedig nem a fejlődés "egészséges" útja. Ajánlom figyelmébe azt a tényt, hogy az európai kultúrkörben a homoszexualitás ókori toposz, s nyilvánosan semmilyen korban nem volt követendő minta, ahogy ma sem az. Tiltott, vagy tűrt, de semmiképpen sem támogatott műfaj ez.

Levelében logikai bukfenc van. Arra hivatkozik, hogy "A másság elismert és elfogadott a ma Magyarországán" - akkor miért kell demonstrálni? Mi a felvonulás célja? Mi ez, ha nem provokáció egy olyan társadalomban, amely utódokat létrehozó, gyermekeket nevelő családokból áll?. A homoszexulalitást ez a társadalom tolerálja, ám magánügynek tekinti. A jelenség tehát nem az utcára való, nincs rajta mit népszerűsíteni.

A Jobbik teljes mértékben egyetért azzal, hogy a homoszexuálisoknak "legyenek egyenlő jogaik" - hiszen vannak, sőt "tiszteletben tartják a nemi identitásukat". De ahogy a heteroszexuálisok sem rendeznek felvonulást szexuális hovatartozásukat és szokásaikat bemutatandó, a homoszexuálisok se tegyék. A szexualitás amúgy is az ember legbelső intim szférája. Ennek a megsértését azonban egyetlen jó érzésű ember sem helyeselheti.

Tisztában vagyunk azzal is, hogy minden homoszexuális ember megszenvedte azt, hogy a természetes heteroszexualitás uralta társadalomban elfogadja önmagát. Ezeknek a lelki defektusoknak nem megoldása ez a fajta exhibicionizmus. Amennyiben Önök nem így gondolják, úgy vállalniuk kell a nyilvános parádéjuk törvényi és egyéb következményeit.

Ezért fenntartjuk felhívásunkat mindenki számára, hogy csatlakozzon hozzánk – pártállásra való tekintet nélkül –, és kamerával, fényképezőgéppel együtt jöjjön ki a meleg tüntetés idejére szervezett demonstrációnkra, amelynek pontos helyét és idejét július 6-án, pénteken 16 órakor tesszük közzé a www.jobbik.hu portálon.

Az itt elmondottak alapján én kérem önt nyomatékosan, hogy tegyen meg mindent azért, hogy július 7-én ne legyen meleg felvonulás Budapesten. És önök, valamint az önökhöz hasonlók továbbra is maradjanak a maguk köreiben, amennyiben el akarják kerülni az emberek ellenszenvét. Teszem mindezt nemcsak a magam, hanem minden egészséges érzésű honfitársam és a társadalmi béke nevében.

„Kérjük tehát, hogy tanúsítsanak több önmérsékletet, és ezúttal se zavarják a köreinket!”


Budapest, 2007. július 3.

Jónás Levente
kommunikációs igazgató
Jobbik Magyarországért Mozgalom


Friss hírek az elmúlt 24 órából