Ugrás a cikkhez
Reklám

Kényelmetlen helyzetbe került az egyik amerikai gyógyszeripari vállalat, amely sok más közt csomagolóanyagokat is értékesít, miután egy hisztis zsidó vásárlójuk horogkereszteket vélt felfedezni az általuk kínált hanuka-csomagolópapíron.




A kivételes érzékenységgel megáldott Cheryl Shapiro csomagolópapírért tért be a Walgreen Los Angeles-i üzletébe, ahol az ezüst-kék színű csomagolópapír mintájában horogkereszteket látott: „Hívtam a rabbit, de mivel délután négy óra volt, és még tartott a sabbath, nem vette föl” – mesélte egészen rendkívüli megpróbáltatásait a Los Angeles Daily Newsnak a nő, aki ezután dühében az üzletvezetőt támadta ki, aki megígérte, hogy a termék országszerte lekerül a polcokról.

A terméket gyártó Hallmark vállalat közleményt adott ki, mely szerint elkerülte figyelmüket az "aggályos minta", de mostantól leállnak a termék forgalmazásával. Miután a botránytól visszhangzott a sajtó, egy csoport is felemelte szavát, csak éppen ők a horogkereszt rehabilitálása mellett, ugyanis az már jóval a II. világháború előtt használt jelkép volt a buddhista és hindu vallásban, méghozzá a béke és a jólét szimbólumaként. A csoport 2006 óta küzd céljáért, de egyelőre nem sok támogatóra találtak.

Arról nem szól a hír, mint mondott a rabbi később a hitsorsosának, aki sabbathkor vásárolni merészelt...

A szépséges "túlélő" az alábbi videóban meséli el, hogyan vetette le 24 óra alatt a polcokról az egész országban a neki nem tetsző csomagolópapírt - a kártérítésigénnyel később fog majd előállni, amikor kevesen emlékeznek már arra, mi is történt valójában:

(Kuruc.info - HVG nyomán)

Frissítés: Linda Odell, a Hallmark szóvivője a CNN-nek elmondta, a csomagolópapír mintázata egy 1870-es évekből származó edény fényképén alapult:




De persze ettől függetlenül egy zsidó idióta hisztije számukra parancs, ezért alázatosan bocsánatot kértek tőle, és soha többé nem használják ezt a mintát...



Friss hírek az elmúlt 24 órából