Ugrás a cikkhez
Reklám

Nem voltak hajlandók nők mellett helyet foglalni az ultraortodox férfi utasok az El Al izraeli légitársaság egy New Yorkból Tel-Avivba tartó járatán, amivel sokak számára "rémálommá változtatták a 11 órás repülőutat" - olvasható az Ynetnews.com izraeli hírportálon.




A szerda este kezdődött zsidó újév, a rós hasána alkalmából sokan utaztak a napokban Izraelbe. Az El Al egy szerdai New York-Tel-Aviv járatára jegyet váltott egy népes ultraortodox csoport, amelynek férfi tagjai nem voltak hajlandók leülni nők mellé, és még pénzt is kínáltak nem vallásos utasoknak azért, hogy helyet cseréljenek velük.

A repülőgép személyzete közölte a világi utasokkal, hogy nem kötelesek elcserélni a helyüket, ám a repülőgép mindaddig nem száll fel, amíg minden utas helyet nem foglal. A patthelyzetben az ultrakonzervatív férfiak végül leültek női utas mellé is a felszállás idejére, de rögtön felpattantak a helyükről, amint a gép elérte a repülési magasságot. Talán a szokottnál is erősebb testszaguk miatt érezték kínosnak a helyzetet.

A huzakodás miatt azonban a járat csak nagy késéssel tudott elindulni, és maga az utazás is kaotikus volt, mivel a leülni nem hajlandó óhitűek eltorlaszolták a folyosókat, szinte lehetetlen volt eljutni a mosdókba, továbbá örökös hangos imádkozásukkal zavarták a többiek nyugalmát. "Az egész út rémálommá vált" - idézett egy nem vallásos utast az angol nyelvű izraeli hírportál.

A panaszokra reagálva a légitársaság az eset tanulságainak levonását ígérte, és azt, hogy a hasonló esetek elkerülésére megfontolja az utazási feltételek esetleges módosítását.

Vajon mekkora patália lenne belőle, ha az egyszeri magyar nem lenne hajlandó zsidó mellé leülni?

(MTI nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából