Ugrás a cikkhez
Reklám

Móricz Zsigmond világát idéző úri muri zajlott Fejér megyében, ahol Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár vendéglátásával grófok és hercegek vettek részt egy nagyszabású vadászaton december közepén. Minderre az egyik meghívott, a szintén arisztokrata származású Donatella Failoni, Oszter Sándor színművész felesége Facebook-oldalára kitett képek révén derült fény.




„Fantasztikus vadászaton vettünk részt Soponyán. Vendéglátónk Lázár János. A vendégek között Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, Gróf Károlyi László és felesége, Miklós liechtensteini herceg és felesége, aki a luxemburgi főherceg húga" – lelkendezett a zongoraművész Failoni. Később törölte a képeket, mert a nap folyamán az interneten is terjedni kezdett a vadászat híre. „Látom óriási hűhó lett egy vadászatból, amin részt vettem! Miért kell politikai ügyet csinálni mindenből?!!" – fakadt ki újabb bejegyzésében.

Az eseményen remekül érezhette magát a társaság. 913 fácán került terítékre, s egy újoncot – aki a cink.hu szerint Perényi Zsigmond miniszterelnökségi főtanácsadó – maga Lázár avatott vadásszá, miután a szokás szerint megvesszőzte. A vadászat után az egykori vadászházban, a Fácános Hotelben folytatódott a mulatság.



Failoni (balról a második) többek között a vendéglátó feleségével, Lázár Zitával (mellette) és a lichtensteini hercegnővel (jobbra) mulatott

Az egyik bulvárlap kereste Lázár Jánost, hogy mennyibe került a vadászat, különös tekintettel arra, hogy a vadászterület és a szálloda állami tulajdon; azt is meg szerették volna tudni, milyen megfontolások alapján hívta meg a vendégeket. Korábban ugyanis a HVG-nek azt állította: csak régi barátokkal vadászik.

– Lázár János a közéleti tevékenységével kapcsolatban kész bármilyen felvilágosítást megadni, de a magánélethez való jog minden magyar embert megillet. Lázár János álláspontja szerint szabadidejében mindenki azzal és azt csinál, amit akar. Köztudomású, hogy vadászik, de a magánéletére vonatkozóan sem most, sem pedig a jövőben semmiféle tájékoztatást vagy információt nem kíván nyújtani – üzente munkatársaival az államtitkár.

Hiába érdeklődtek a szállodánál is. Nem tudták meg, hány fős csapatot láttak vendégül, mennyibe került a vacsora, a szállás és az ellátás, s ki állta a cechet. Csak a honlapra hagyatkozhatuk, miszerint a reggeli fejenként 3300 forint, míg a vadvacsora listaára 9 ezer forint személyenként. Egy kétágyas szoba ezenkívül 11 700 forint egy éjszakára. Egy neve elhallgatását kérő szakember szerint az ilyen vadászatok többnyire egynaposak, így nem biztos, hogy a vendégek meg is szálltak. Ennek ellenére a költségeket 3 millió forintra becsülte.

– A kilőtt fácánok ára milliós összeg lehetett, mert egy-egy példányért 1500–4000 forintot kell fizetni – mondta a forrás. – Két vadászonként egy hajtó is kell, akinek egy napra 5 ezer forintot szokás fizetni. Néhány ezer forintos kiadás lehet még, ha kocsival akar a társaság a terepre kimenni, s tisztítva vinné haza a zsákmányt.

(Blikk nyomán)



Friss hírek az elmúlt 24 órából