Ugrás a cikkhez
Reklám

Egyre több a Németországban világra jött csecsemő a németországi menedékkérők között – írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) adatai alapján.

Az idei első fél évben már nagyjából minden negyedik menedékjogi kérelmet Németországban született, egy éven aluli gyermek nevében nyújtották be a hivatalhoz. A 72 953 kérelem közül 15 586 tartozott ebbe a kategóriába, ami 21 százalékos arány.A "civilek" kiadványaikban is biztatják szaporodásra a betolakodókat - európaiaknak gyermeket vállalni persze nem elég "zöld" (illusztráció; kép: Reddit)

Tavaly egész évben 32 203 ilyen kérelem ékezett, ami 20 százalékot jelent. A csecsemőket és a három év alattiakat együttvéve a kisgyermekektől származó kérelmek alkották az első alkalommal benyújtott menedékjogi kérelmek legnagyobb csoportját – 27 százalékát –, ami ellentmond a közkeletű vélekedésnek, miszerint leginkább fiatal férfiak kérnek menedékjogot Németországban – írta diadalittasan a Welt am Sonntag.

Hozzátették: nincsenek statisztikai adatok arról, hogy a szülők vagy gondozók miért kérnek menedékjogot Németországban született gyermekeinek. A lehetséges okok között van, hogy egy újszülött növeli az egész család esélyét a Németországban maradásra.

Az elutasított menedékkérőket igen ritkán toloncolják vissza hazájukba, ha kisgyermek van a családban. Csecsemőt vagy három évesnél kisebb gyermeket nevelő menedékkérőkkel szemben a dublini – európai uniós – menekültügyi rendszer azon szabályát is ritkán érvényesítik, hogy a menedékjogi eljárás lefolytatására az a tagállam illetékes, ahol az illető belépett az Európai Unió területére.

Így az úgynevezett másodlagos – EU-n belüli – migráció révén illegálisan Németországba érkezett menedékkérőknek sem kell tartaniuk attól, hogy távozniuk kell, ha van kisgyermekük.

Görögországba a menedékkérőket ellátó intézményrendszer hiányossága miatt egyáltalán nem szállítanak vissza kisgyermekes anyákat, mint ahogy Máltára és Bulgáriába, és „alapvetően” Magyarországra sem – fejtette ki a Welt am Sonntag.

Mint írták, a kisgyermeket nevelő betolakodók jó Németországban maradási esélyeiről szóló információk rendszerint szerepelnek a kitoloncolásokat ellenző (értsd: nemzethalált szerető - a szerk.) "civil" szervezetek tájékoztatóiban, megtalálhatóak például a leghíresebb migránssimogató szervezet, a Pro Asyl arab, fárszi és több más nyelven megjelent kiadványaiban.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: "Szeretjük a nemzethalált!" - A No Borders és az antifa nemzetgyilkos aktivizmusa és zsidó háttere

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából